07:54 18.06.2020

Міністри оборони країн НАТО вирішили посилити системи ППО і ПРО, щоб протистояти Росії

2 хв читати
Міністри оборони країн НАТО вирішили посилити системи ППО і ПРО, щоб протистояти Росії

Міністри оборони країн НАТО на саміті прийняли рішення посилити системи ППО і ПРО альянсу, щоб протистояти російській ядерній ракетній загрозі, заявив у середу глава Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг.

"Ми вирішили зміцнити загальні системи ППО і ПРО", - сказав він на прес-конференції за підсумками першого дня консультацій міністрів оборони, перераховуючи заходи, прийняті для протистояння РФ і її ядерного арсеналу.

За словами Столтенберга, в тому, що стосується ядерної зброї, "поведінка Росії - дестабілізуюча і небезпечна".

Також глава НАТО підкреслив, що деякі члени НАТО закуповують сучасне озброєння для модернізації своїх систем ППО. Зокрема, йдеться про ЗРК Patriot.

Крім того, за його словами, країни НАТО закуповують, наприклад, бойові літаки п'ятого покоління.

Столтенберг укотре заявив, що альянс не має наміру дзеркально реагувати на розгортання Росією нового озброєння. "Ми не прагнемо дзеркально відповідати Росії, і ми не будемо розміщувати нові ядерні ракети наземного базування в Європі", - сказав генсек.

Однак НАТО, заявив він, буде адаптувати і зміцнювати свій оборонний потенціал, оскільки бачить, як "Росія направляє значні інвестиції в оновлення власного потенціалу, модернізує ядерні системи озброєнь, і особливо, коли йдеться про всі нові ракетні системи, які розгортаються або перебувають у процесі розробки".

"У НАТО є сили для захисту всіх союзників від будь-яких загроз. Ми готові, і ми можемо це забезпечити. Ми підвищили ступінь готовності наших сил за останні роки. Ми розгорнули бойові групи на східному фланзі Північноатлантичного альянсу в державах Балтії та Польщі. Ми розширили нашу присутність в Балтійському і Чорному морях, і ми також модернізували нашу оборону, адаптували і модернізували систему органів військового управління, і зараз члени НАТО направляють все більше інвестицій в оборону, набувають більше і різних оборонних засобів", - повідомив Столтенберг.

Він зазначив, що "НАТО постійно адаптується, оскільки змінюється обстановка в сфері безпеки, і частково ці зміни обумовлені тим, що Росія проявляє більш наполегливу поведінку і розвиває нові військові потенціали".

"І ми адаптуємося до цього, щоб підтримати нашу готовність, наші стримування і захист, які є наріжним каменем нашої безпеки", - підсумував генеральний секретар НАТО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА