15:32 17.06.2020

Кабмін розширив критерії для посилення карантину

1 хв читати
Кабмін розширив критерії для посилення карантину

Кабінет Міністрів України розширив перелік критеріїв для посилення карантину.

Відповідну постанову уряд ухвалив з одноденним доопрацюванням на засіданні в середу.

Йдеться, зокрема, про завантаженість ліжок, динаміку зростання випадків інфікування, кількість тестувань і коефіцієнт виявлення нових випадків коронавірусу.

"Проект акта пропонує продовжити на території України та регіонів карантин до 31 липня 2020 року. Також ми пропонуємо впровадити додаткові ознаки нашого карантину і заходів, головне це завантаженість ліжок у медзакладах - якщо вона перевищує 50%, то необхідно посилювати карантин, середня кількість тестувань встановлюється на рівні не менше 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів. Потім коефіцієнт виявлення випадків інфікування, показник динаміки зростання випадків інфікування. Ці показники даватимуть можливість чітко відслідковувати ситуацію на території кожного регіону в умовах адаптивного карантину. Також якщо погіршуються у тому чи іншому регіоні ці ознаки, то рішенням регіональної комісії ТЕБ та НС посилюється або послаблюється карантин із врахуванням думки головного санлікаря того чи іншого регіону", - пояснив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Наразі шість областей мають охоплення тестування менше ніж 24 на 100 тис.: Дніпропетровська - 20,68, Донецька - 20,21, Луганська - 15,84, Миколаївська - 23,07, Одеська - 20,65 і Чернігівська - 22,56.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА