10:30 17.06.2020

Росія продовжує політику примусової паспортизації громадян України в Криму - Мінреінтеграції

2 хв читати
Росія продовжує політику примусової паспортизації громадян України в Криму - Мінреінтеграції

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заявляють, що Росія продовжує політику примусової паспортизації громадян України в Криму.

"Уже сьомий рік, починаючи з незаконної окупації українського півострова Крим, після військової агресії та окупації українських територій у Донецькій і Луганській областях, Росія грубо порушує всі норми міжнародного права. Підписання президентом РФ Путіним (Володимиром Путіним - ІФ) указу про позбавлення громадян України можливості володіння землею в тимчасово окупованому Росією Криму - черговий крок до нав'язування російського громадянства та дискримінації наших громадян на території нашої держави. Перебування в заручниках дає право на виживання, але те, що робить окупант, позбавляє наших громадян і цього. Росія, вкотре порушуючи норми Женевської та Гаазької конвенцій, всіляко пригнічує громадян України, позбавляючи прав на своє власне майно", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Зазначено, що під егідою Мінреінтеграції створюється Національний центр документування фактів порушень прав і свобод людини - майнових, особистісних тощо.

"Цей центр стане надбанням для всіх, хто в ньому матиме потребу, а зібрані факти - підґрунтям для захисту своїх прав і свобод як в судах України, так і в міжнародних судових інстанціях. Ми зробимо все, щоб допомогти людям притягнути до відповідальності злочинців - чи то країна-агресор, чи то конкретна особа. Жодні дії, спрямовані на привласнення майна, не повинні залишитися безкарними", - наголошують у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА