07:38 17.06.2020

Міноборони Південної Кореї має намір зберегти військову угоду з КНДР

1 хв читати
Міноборони Південної Кореї має намір зберегти військову угоду з КНДР

Міжкорейську угоду про зниження напруженості на Корейському півострові, підписану в 2018 році, має бути збережено, незважаючи на дії Пхеньяна, вважають в Міноборони Південної Кореї.

"Наша основна позиція полягає в тому, що військова угода від 19 вересня має дотримуватися в обов'язковому порядку для встановлення миру на Корейському півострові і запобігання випадкових зіткнень", - цитує агентство "Ренхап" заяву військового відомства країни.

Тим часом, міністерство оборони заявило, що військові цілодобово уважно стежать за діями Півночі.

Військове відомство пообіцяло вжити "сильні відповідні заходи", якщо Пхеньян здійснить будь-яку військову провокацію.

У вівторок стало відомо про підрив офісу з міжкорейських зв'язків у технопарку Кесон недалеко від демілітаризованої зони. Влада КНДР підтвердила, що будівля була зруйнована за їх рішенням. Минулого тижня влада КНДР оголосила про припинення контактів з Сеулом всіма існуючими каналами зв'язку. Цей крок послідував після того, як КНДР висловила протест у зв'язку з закиданням пропагандистських листівок з території Південної Кореї. Кім Е Чжон, сестра лідера КНДР Кім Чен Ина, попередила, що Пхеньян може піти на застосування сили проти Півдня, якщо Сеул не припинить подібної практики.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА