16:36 16.06.2020

Суд змінив адресу домашнього арешту Стерненка на фактичне місце проживання в Києві

2 хв читати
Суд змінив адресу домашнього арешту Стерненка на фактичне місце проживання в Києві

Шевченківський районний суд Києва у вівторок змінив адресу домашнього арешту активісту Сергію Стерненку.

"Суддя Мелешак задовольнила клопотання прокурора. Тепер домашній арешт я відбуватиму вже в Києві, а не у військовій частині в Одесі", - написав Стерненко на своїй сторінці у Facebook.

Раніше він написав, що прокурор подав клопотання до суду про зміну адреси домашнього арешту, а також висловив подив у зв’язку з тим, що про адресу не подумали заздалегідь, під час обрання запобіжного заходу.

Крім того, активіст наголосив, що його захист подасть апеляцію на рішення суду з вимогою скасування запобіжного заходу.

У понеділок увечері Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури й обрав для Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Адресою домашньою арешту в рішенні суду зазначено місце прописки Стерненка - військова частина в Одесі, тоді як фактично він мешкає в Києві.

Після оголошення рішення активіст намагався зв'язатися з генеральним прокурором Іриною Венедіктовою, щоб дізнатися, як фізично можна виконати рішення суду, згодом Стерненко зі своїми прибічниками провів акцію біля Офісу президента України Володимира Зеленського.

1 червня 2020 року Стерненка викликали на допит до СБУ, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було вчинено напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно поранив.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА