13:15 16.06.2020

Офіс генпрокурора повідомив про підозру колишньому "міністру оборони ДНР" Гіркіну

2 хв читати
Офіс генпрокурора повідомив про підозру колишньому "міністру оборони ДНР" Гіркіну

Правоохоронці заочно повідомили колишньому так званому міністру оборони "ДНР" про підозру в порушенні законів і звичаїв війни, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора громадянину РФ, ватажку одного з іррегулярних незаконних збройних формувань, контрольованих Російською Федерацією, колишньому так званому "міністру оборони ДНР" повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Зазначено, що під час досудового розслідування встановлено: в період із 17 до 19 квітня 2014 року підозрюваний, діючи за попередньою змовою групою осіб із підпорядкованими йому бойовиками, застосовуючи фізичне насильство, здійснював організацію пошуку та викрадення на території Донецької області патріотично налаштованих громадян України.

"У подальшому цих громадян проти їхньої волі переміщали до спеціально облаштованої будівлі на території м. Слов’янська, де катували, завдавали побоїв, спричиняли ножові поранення та застосовували інші насильницькі дії, спрямовані на спричинення сильних фізичних та моральних страждань з метою помсти за проукраїнську позицію. На виконання наказів підозрюваного підпорядковані йому бойовики умисно позбавили життя щонайменше трьох осіб, яких незаконно утримували та катували", - йдеться в повідомленні.

Так, підозрюваного оголошено в розшук, суд надав дозвіл на його затримання з метою приводу до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА