12:37 16.06.2020

В Україні дитячі оздоровчі табори поки що залишаються закритими - рішення Держкомісії з ТЕБ і НС

2 хв читати
В Україні дитячі оздоровчі табори поки що залишаються закритими - рішення Держкомісії з ТЕБ і НС

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) на своєму позачерговому засіданні ухвалила рішення про недоцільність відкриття дитячих оздоровчих таборів раніше за 1 липня цього року.

"Доповідаючи про стан ситуації з дитячими оздоровчими таборами, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов зазначив, що попри необхідність оздоровити цього літа більше ніж 1,2 млн дітей, більшість з яких є представниками пільгових категорій населення, клінічна ситуація щодо COVID-19 залишається достатньо напруженою", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Зокрема, в МОЗ вбачають велику проблему з можливими спалахами в дитячих таборах інших інфекційних хвороб, зокрема кишкових, так, як це було у 2018-2019 роках.

Також, за словами Степанова, діти приїжджатимуть в дитячі табори з різних регіонів, в яких різна епідеміологічна ситуація, що може сприяти поширенню коронавірусу між регіонами України.

Крім того, в дитячих таборах перевірки встановили недостатній контроль за харчуванням дітей і порушення санітарно-гігієнічних норм.

"У зв'язку з цим та у зв'язку з погіршенням сьогоднішньої ситуації з епідемією коронавірусу ми вважаємо, що відкриття закладів оздоровлення наразі є передчасним. Водночас ми не виключаємо такого рішення, починаючи з 1 липня, але не раніше. Нам потрібно додатково відстежити епідемічну ситуацію, і протягом тижня ми будемо ухвалювати рішення залежно від умов адаптивного карантину", - зазначив міністр охорони здоров'я, додавши, що 22 червня стане додатковою датою, коли можна буде ухвалювати рішення про можливе відкриття дитячих таборів.

У свою чергу міністр соціальної політики Марина Лазебна зазначила, що 75% тих дітей, які мають бути оздоровлені цього року, це діти з малозабезпечених сімей, що потребують соціальної підтримки.

"Тому давайте будемо думати перш за все про їхнє здоров'я. Мінсоцполітики вважає, що оздоровча компанія має бути тільки тоді, коли покращиться епідемічна ситуація в країні", - зазначила міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придністровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

Рятувальники ліквідують пожежу, що виникла внаслідок обстрілу Одещини, на площі 8000 кв. м

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА