10:27 16.06.2020

Суд розгляне клопотання про зміну адреси домашнього арешту Стерненка без його участі

2 хв читати
Суд розгляне клопотання про зміну адреси домашнього арешту Стерненка без його участі

Активіст Сергій Стерненко, якому Шевченківський суд напередодні ввечері обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заявляє, що не приїде до суду на розгляд клопотання про зміну адреси домашнього арешту, оскільки фізично не встигне на засідання.

"Щойно телефонувала секретар судді Мєлєшак щодо розгляду клопотання про зміну адреси домашнього арешту. Засідання призначили на 10:00… Я просто фізично не встигну туди доїхати. Це неможливо, зважаючи ще й на те що мені не можна пересуватись без охорони", - написав Стерненко на своїй сторінці у Facebook у вівторок уранці.

Він закликав людей, які підтримують його, не приїжджати до суду, додавши, що біля суду перебувають його адвокати.

Раніше Стерненко написав, що прокурор подав клопотання до суду про зміну адреси домашнього арешту, а також висловив здивування тим, що про адресу не подумали заздалегідь, під час обрання запобіжного заходу.

Крім того, активіст наголосив, що його захист подасть апеляцію на рішення суду з вимогою скасування запобіжного заходу.

У понеділок ввечері Шевченківський суд задовольнив клопотання прокуратури й обрав для Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Як адресу домашнього арешту в рішенні суду зазначено місце прописки Стерненка - військова частина в Одесі, тоді як фактично він проживає в Києві.

Після оголошення рішення активіст намагався зв'язатися з генеральним прокурором Іриною Венедіктовою, щоб дізнатися, як фізично можна виконати рішення суду, згодом Стерненко зі своїми прихильниками провів акцію біля Офісу президента України Володимира Зеленського.

1 червня 2020 року Стерненка було викликано на допит до СБУ, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві й незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не тільки самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно поранив.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА