16:58 12.06.2020

В Україні можуть запустити механізм процесуальних угод із прокурором - Саакашвілі

2 хв читати
В Україні можуть запустити механізм процесуальних угод із прокурором - Саакашвілі

В Україні можуть запустити механізм процесуальних угод із прокурором для врегулювання судових спорів із колишніми власниками збанкрутілих бізнесів, про таку законодавчу ініціативу повідомив глава виконавчого комітету Національної ради реформ при президентові України Міхеіл Саакашвілі.

"Ми наразі впроваджуємо норму, що можна буде досягати процесуальних угод... У Грузії ми за перший рік, коли ми впровадили процесуальні угоди, $1,5 млрд повернули державі", - сказав він під час зустрічі Федерації роботодавців України.

Саакашвілі додав, що планується, зокрема, врегулювання багаторічних процесів.

"Треба на конвеєр поставити, і яка буде угода - мінімальна, така, що влаштовує обидві сторони, і все - погодили, пішли далі", - сказав він.

За словами глави Нацради реформ минулого тижня відбулася перша зустріч генпрокурора з бізнесом, після якої було створено інвестиційний департамент при Офісі генпрокурора.

"Доручення цьому департаменту, які вона (генпрокурор - ІФ) віддала... - закривати справи. KPI цього департаменту - скільки виявили неправомірно відкритих справ і скільки закрили", - додав Саакашвілі.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) підтримує добровільне досудове погашення боргу колишніми власниками та пов'язаними зі збанкрутілим банком особами й очікує законодавчого врегулювання для цього.

Такою була відповідь Фонду на лист агрохолдингу "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка, в якому останній як власник банків "Фінансова ініціатива" і VAB Банк (ВіЕйБі банк) запропонував здійснити реструктуризації боргу, що виник при виведенні банків з ринку, а саме виплатити ФГФВО і НБУ 8 млрд грн упродовж п'яти років.

Крім того, згідно з меморандумом МВФ, Україна має намір досягти відчутного прогресу в зниженні вартості банкрутства банків для держави, зокрема за рахунок поправок у законодавство й надання ФГВФО права на судове врегулювання із пов'язаними особами.

Заплановано, зокрема, внесення поправок до закону про ФГВФО як структурного маяка на кінець жовтня 2020 року, які посилять можливості фонду вимагати відшкодування збитків від пов'язаних сторін, не проявляючи дефіцит у ліквідаційному майні, й без закінчення терміну позовної давності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА