11:40 10.06.2020

Прокуратура Києва направила до суду справу стосовно чиновника "Укрспортзабезпечення", який зловживав службовим становищем

2 хв читати
Прокуратура Києва направила до суду справу стосовно чиновника "Укрспортзабезпечення", який зловживав службовим становищем

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно чиновника ГУ "Укрспортзабезпечення" Міністерства молоді та спорту України, якого обвинувачують у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки для державних інтересів.

"Київська місцева прокуратура №7 спільно зі слідчими управління поліції в метрополітені ГУНП в Києві завершила досудове розслідування стосовно заступника начальника Державної установи "Укрспортзабезпечення" Міністерства молоді та спорту України в зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам", - ідеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Зокрема, слідство встановило, що чиновник, діючи у змові з головним лікарем національних збірних команд України, за відсутності реальної необхідності для спортсменів здійснив закупівлю засобів і виробів, що не мають медичного призначення, не є лікарськими засобами й не зареєстровані в Україні.

Зазначається, що зазначені обставини підтверджено свідченнями понад 30 спортсменів, серед яких чемпіони України у відповідних видах спорту, призери чемпіонатів Європи, всесвітніх змагань і учасники Олімпійських ігор. Згідно з матеріалами слідства, зазначеними діями Міністерству спорту завдано збитків на суму понад 800 тис. грн.

Згідно з повідомленням, обвинувальний акт за ч.2 ст.28 (скоєння злочину групою осіб за попередньою змовою), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу направлено до суду для розгляду по суті.

Крім того, прокурор заявив позов в інтересах держави про відшкодування заподіяних збитків.

Зокрема, в межах зазначеного кримінального провадження до суду направлено обвинувальний висновок стосовно головного лікаря національних збірних команд України, а також повідомлено про підозру ще трьом керівникам Державної установи "Укрспортзабезпечення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

СБУ затримала жительку Київщини, яка передавала ворогу інформацію про оборону Києва у 2022 році

Окупанти вдарили по Харкову, постраждало троє дітей - Синєгубов

Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА