14:33 09.06.2020

Криві захворюваності COVID-19 в Україні погіршуються вже 10 днів поспіль

2 хв читати
Криві захворюваності COVID-19 в Україні погіршуються вже 10 днів поспіль

Кількість нових хворих COVID-19 за добу, усереднена за останні сім і 14 днів, зростає 10 днів поспіль. Зокрема, за тижневою статистикою останні два дні зафіксовано рекорди захворюваності з моменту початку епідемії в країні.

Як свідчать дані МОЗ, 29 травня Україна вийшла на середньодобовий локальний мінімум хворих за останній тиждень у 375 осіб, проте 6 червня цей показник повернувся до старого піку в 475 осіб, коли впроваджувалися перші послаблення, а 8 червня сягнув нового максимуму в 502 людини.

На 29 травня було зафіксовано й добовий локальний мінімум хворих у середньому за два тижні - 382 особи, проте тепер це значення погіршилося до 448 осіб, повернувшись на рівень тритижневої давності. Пік захворюваності в Україні за цим показником був 10 травня і становив 474 нових хворих.

Всесвітня організація охорони (ВООЗ) здоров'я зазначає, що тривалість періоду між моментом зараження COVID-19 і появою симптомів зазвичай становить близько п'яти-шести днів, але може варіюватися в межах від одного до 14 днів. Тому у світі використовують графіки середньодобової захворюваності за останні один і два тижні.

Окрім цього, останні шість днів безперервно й досить швидкими темпами погіршується й інша важлива крива – кількість тих, хто зараз хворіє COVID-19. У результаті 6 червня цей показник в Україні вперше перевищив 14 тис., а на 8 червня сягнув уже 14,63 тис., хоча на подолання відрізку з 13 тис. до 14 тис. знадобилося півмісяця.

МОЗ також повідомило, що з 31 травня Київ не відповідає встановленим урядом ознакам для послаблення карантину: інцидентність (середня кількість нових хворих за останні сім днів) перевищила 12 осіб. на 100 тис. населення і на 9 червня становила вже 15,23.

З 4 червня до числа "порушників" ознак послаблення карантину додалася Житомирська область, з 8 червня - Закарпатська і Чернігівська, а 9 червня Чернігівську змінила Тернопільська область. Окрім них і Києва, ще чотири області давно порушують показники для послаблення карантину - Львівська, Рівненська, Волинська і Чернівецька, а три - Київська, Чернігівська й Івано-Франківська – за крок від нього з показниками 11,70-11,95.

Як повідомлялося, в Україні з 1 червня розпочався третій етап карантинних послаблень, із 5 червня дозволили роботу ресторанів у приміщеннях і внутрішні авіаперевезення, а з 10 червня зможуть розпочати роботу бази відпочинку.

Водночас 3 червня Кабмін постановив, що в разі порушення ознак для послаблення карантину впродовж трьох днів поспіль регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та НС збирається позачергово й ухвалює рішення про скасування послаблень деяких протиепідемічних заходів, виходячи з результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

Блінкен: Мобілізація дасть змогу Україні зміцнити оборону і дасть відпочинок воїнам, які понад два роки на фронті

Помічник держсекретаря США не виключив призупинення фінансової допомоги Грузії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА