19:23 08.06.2020

Президент ПАР стурбований погіршенням ситуації з коронавірусом в країні

2 хв читати
Президент ПАР стурбований погіршенням ситуації з коронавірусом в країні

Президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив у понеділок, що стурбований стрімкими темпами поширення коронавірусної інфекції в країні, повідомило в понеділок агентство Associated Press (AP).

"Як і багато жителів Південної Африки я теж повинен бути стурбованим (ситуацією з коронавірусом - ІФ) у міру того, як спостерігаю зростання цих показників (заражених COVID-19 - ІФ)", - цитує агентство витяги з опублікованого в понеділок щотижневого листа Рамафоси до народу.

"Не дивлячись на те, що ці цифри в цілому збігаються з тими, які прогнозувалися в різних моделях (прогнозування - ІФ), існує велика різниця між тим, щоб дивитися на графік на аркуші паперу і дивитися на те, як реальні люди заражаються, одні захворюють, а інші вмирають", - додав президент.

Президент написав у листі, що мета введення загальнонаціонального карантину полягала у "відтермінуванні поширення вірусу" для того, щоб виграти час і підготувати медичні установи для прийняття пацієнтів з коронавірусом.

Як зазначає AP, понад 65% заражених в країні припадає на Західно-Капську провінцію. Через тривалу затримку отримання результатів тестування на коронавірус і дефіциту тестів влада провінції оголосила, що тестуватимуть на COVID-19 будуть тільки жителів країни старше 55 років, медпрацівників, госпіталізованих до лікарні із серйозними проблемами зі здоров'ям. Щодо людей до 55 років, вони повинні самоізолюватись у разі, якщо підозрюють у себе коронавірус.

Агентство повідомляє, що серйозна ситуація спостерігається і в Східно-Капській провінції.

Незважаючи на те, що ПАР готується до сплеску нових випадків зараження і госпіталізацій, в країні продовжують послаблювати введений через пандемію COVID-19 режим самоізоляції.

У понеділок в ПАР школярі почали повертатися на заняття, оскільки в більшості шкіл є можливість підтримувати необхідні санітарні умови, щоб мінімізувати ризики поширення зараження.

У цьому місяці багато жителів країни повернулися до роботи.

ПАР посіла перше місце за кількістю інфікованих COVID-19 серед усіх країн континенту. Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, станом на 8 червня в країні діагностували більше 48 тис. випадків зараження коронавірусом, зафіксували 998 летальних випадків серед інфікованих.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА