17:01 05.06.2020

СБУ завершила розслідування у справі бізнесмена Амірханяна, якого підозрюють у фінансуванні окупаційної влади Криму

2 хв читати
СБУ завершила розслідування у справі бізнесмена Амірханяна, якого підозрюють у фінансуванні окупаційної влади Криму

Служба безпеки України (СБУ) завершила досудове розслідування у справі бізнесмена, який переказував гроші органам окупаційної влади Криму, повідомляє прес-центр СБУ.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Араїка Амірханяна, власника компаній "Полтавабудцентр" і "Дорлідер".

"Під час досудового слідства співробітники СБУ встановили, що скандально відомий в українській дорожньобудівельній галузі бізнесмен через підконтрольні суспільства переказував кошти в тимчасово анексований Крим. Зокрема, для ввезення дорожньо-будівельних матеріалів в Україну він перерахував "митним органам" окупаційної влади півострова понад 10 млн російських рублів. Для контрабандного ввезення товарів бізнесмен організував незаконне переправлення осіб через кордон України з РФ у районі Керченської протоки", - зазначається в повідомленні СБУ.

Крім того, було встановлено, що бізнесмен протиправно заволодів майном інших українських підприємств на загальну суму понад 20 млн грн.

"Бізнесмен обвинувачується у фінансуванні дій з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, зміни меж території та державного кордону України. Фігурант справи також підозрюється у незаконному заволодіння чужим майном та організації незаконного переправлення осіб через державний кордон", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, в травні Амірханян разом із двома незаконними особами незаконно проник у будівлю Державного агентства автомобільних доріг ("Укравтодор"), погрожуючи співробітникам і вимагаючи зустрічі з главою "Укравтодору". Вивести Амірханяна з будівлі вдалося зусиллями правоохоронців. Проте коли вони пішли, той знову спробував увірватися в нього. Це повторювалося чотири рази.

28 квітня глава "Укравтодору" Олександр Кубраков під час онлайн-брифінгу заявив, що компанії, афілійовані з бізнесменом Амірханяном, заблокували тендери "Укравтодору" на загальну суму в 5,7 млрд грн.

За його словами, в 2019 році ця група компаній внесла 720 скарг за тендерами "Укравтодору".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА