20:32 03.06.2020

На Чернігівщині не планують третьої хвилі послаблення карантину через зростання кількості хворих

2 хв читати
На Чернігівщині не планують третьої хвилі послаблення карантину через зростання кількості хворих

Третя хвиля послаблення карантину в Чернігівській області найближчим часом не проводитиметься через суттєве зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 в регіоні в останні дні, повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації в середу.

"За останні дні кількість хворих у регіоні суттєво зросла: 25 травня було зафіксовано 130 випадків, а 3 червня маємо 218 випадків. Штаб рекомендує не вводити третю хвилю послаблення карантину в регіоні. Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на місцях мають постійно контролювати стан захворюваності та ухвалювати за необхідності рішення про посилення карантину", - сказав заступник голови обладміністрації Андрій Подорван за підсумками проведеного в середу засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації.

На засіданні проаналізували стан захворюваності на COVID-19, а також причини збільшення кількості випадків інфікування жителів області коронавірусом в останні дні. У повідомленні наголошується, що на сьогодні в Чернігівській області 218 випадків інфікування, з них 86 у місті Чернігові, при чому за останні дні кількість випадків зросла в півтора раза. В закладах охорони здоров'я перебувають 24 хворих, зокрема, 17 - в Чернігівській міській лікарні №2.

3 червня рішенням керівника робіт із ліквідації надзвичайної ситуації осередками спалаху захворювання визнали селище Михайло-Коцюбинське (чотири випадки захворювання) і село Старий Білоус (три випадки) у Чернігівському районі. Штаб доручив провести повний комплекс епідеміологічних робіт на місцях.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, Київ і чотири області України станом на 3 червня не відповідають критерію інцидентності, а ще три області - критерію охоплення тестуванням для переходу на другий етап ослаблення карантину, проте Чернігівської області серед них немає, тобто критеріям для послаблення карантину вона відповідає. Зокрема, нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення було 6,67 (критерій інцидентності), тоді як він має бути менше ніж 12, а показник охоплення тестуванням становить 28,59 на 100 тисяч осіб, тоді як він має бути більше ніж 12.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київський метрополітен" збільшує інтервали між поїздами через гострий кадровий дефіцит

Через обстріл окупантів у Велетенському на Херсонщині загинув місцевий житель

Окупанти в середу завдали по Україні 58 авіаударів і здійснили понад 3 тис. обстрілів - Генштаб ЗСУ

Короткочасні дощі пройдуть в Україні в найближчі два дні, місцями можливі грози, на південному сході вдень до 30°

Директор ДБР: Сприяємо поверненню бійців на позиції, а не покращуємо статистику кримінальних проваджень

У середу завдано ударів по 14 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

Люксембург вносить EUR5 млн в артилерійську коаліцію для фінансування Caesar для України

Кличко: Сьогодні Київрада ухвалить рішення про фінансово-кредитну підтримку малого та середнього бізнесу, який працює у сфері виготовлення БПЛА

До пакета військової допомоги від Швеції входять два літаки ASC 890

Байден наближається до скасування заборони на удари України з американської зброї по території РФ - NYT

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА