07:46 03.06.2020

Псевдорадник глави Офісу Президента постане перед судом за отримання $ 100 тис. за непритягнення до кримінальної відповідальності

1 хв читати
Псевдорадник глави Офісу Президента постане перед судом за отримання $ 100 тис. за непритягнення до кримінальної відповідальності

До суду Києва направлено обвинувальний висновок щодо представника громадської організації, який представляючись "радником" голови Офісу президента України отримав $ 100 тис. за непритягнення до кримінальної відповідальності чиновника держпідприємства, повідомили в Державному бюро розслідувань.

"До суду направлено обвинувальний висновок стосовно представника громадської організації. Він обвинувачується в отриманні $ 100 тис. шахрайським шляхом, пов'язаним із закінченим замахом до підбурювання особи на надання неправомірної вигоди посадовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення такою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища (ч.4 ст.190, ч.2 ст.15 ч.4 ст.27 ч.3 ст369 КК України)", - йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Слідством встановлено, що представник громадської організації, представляючись уповноваженим від голови Офісу президента України, Генерального прокурора, секретаря РНБО і нового керівництва Державного бюро розслідувань, намагався заволодіти коштами колишнього директора держпідприємства. Таким чином псевдорадник вимагав та отримав від громадянина $ 100 тис. за вирішення питання непритягнення до кримінальної відповідальності за результатами перевірки підприємства Держаудитслужбою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА