20:07 02.06.2020

Поліція заперечує, що змінювала у справі про вбивство Шеремета маршрут руху підозрюваних

2 хв читати
Поліція заперечує, що змінювала у справі про вбивство Шеремета маршрут руху підозрюваних

У Національній поліції України спростовують інформацію про зміну маршруту руху підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

"Нещодавно деякі ЗМІ поширили інформацію про нібито зміну маршруту закладників вибухівки під авто, на якому підірвали журналіста Павла Шеремета. Слідство спростовує оприлюднені дані", - зазначено в повідомленні правоохоронців на сторінці у Facebook.

Зазначається, що для проведення експертних досліджень слідство використало кілька відеофайлів, вилучених за маршрутом руху підозрюваних Андрія Антоненка ("Riffmaster") і дитячого судинного кардіохірурга Юлії Кузьменко, зокрема відео з фасаду приміщень Київського університету імені Бориса Грінченка, розташованого на вул. Бульварно-Кудрявській, буд. 18/2.

"У матеріалах кримінального провадження подається схема руху підозрюваних від автомобіля до вул. Бульварно-Кудрявської, 18/2 – саме там востаннє фігурантів зафіксувала камера відеоспостереження. На цій схемі чітко зображено, що після закладення вибухівки підозрювані провулком Чеховським вийшли на вулицю Бульварно-Кудрявську, звідки й повернули у квартал між вулицями Бульварно-Кудрявська та Олеся Гончара", - йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що у кварталі, куди повернули фігуранти, за адресою: вул. Олеся Гончара, 28б розташована квартира, якою користувався підозрюваний Андрій Антоненко. Він особисто підтвердив це під час допиту.

"Слід також зауважити, що в попередніх підозрах маршрут руху до і після закладення вибухівки не фігурував – його було додано до тексту підозр за погодженням із процесуальним керівником у кримінальному провадженні", - підсумували в поліції.

Як повідомлялося, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що слідчі Нацполіції, які розслідують убивство Шеремета, змінили маршрут чоловіка та жінки, які підкладали вибухівку під авто журналіста, щоб версія поліції була переконливою.

Уранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру в убивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, всіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Досудове слідство щодо підозрюваних було завершено 22 травня.

1 червня прес-служба Міністерства внутрішніх справ України повідомила, що копії матеріалів досудового розслідування у справі про вбивство Шеремета підготовлено всім підозрюваним і їхнім захисникам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На південному напрямку ППО знищила три керовані авіаракети Х-59 та п'ять дронів

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придніпровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА