19:58 29.05.2020

У Молдові 1 червня відкриють ринки, 8 червня - торговельні центри

2 хв читати
У Молдові 1 червня відкриють ринки, 8 червня - торговельні центри

У Молдові з 1 червня за рішенням Національної комісії з надзвичайних ситуацій в сфері охорони здоров'я скасовується низка обмежень, введених у зв'язку з пандемією коронавірусу, заявив на прес-конференції в п'ятницю прем'єр-міністр країни Іон Кику.

"Зокрема, з 1 червня відкриваються всі ринки, зокрема ринки у великих містах, у муніципіях Кишинів і Бєльці. Комісія прийняла рішення дозволити роботу торговельних центрів починаючи з 8 червня, за умови, що ресторани, точки громадського харчування та місця розваги, розташовані в торговельних центрах, залишаться закритими. Передбачається, що ресторани, кафе та готелі відкриються з 15 червня. Однак, рішення з цього приводу буде прийнято додатково, в залежності від епідеміологічної ситуації", - наголосив Кику.

Він зазначив також, що комісія вирішила не відновлювати роботу громадського транспорту у вихідні дні.

"Робота громадського транспорту буде в тому ж режимі - тільки в робочі дні, без скупчення людей і перевезення пасажирів стоячи. У вихідні дні громадський транспорт у містах ходити не буде. Ця заборона збережеться, як мінімум, до кінця червня", - сказав прем'єр.

За його словами, до 15 червня залишаться закритими спортивні зали.

У п'ятницю в Молдові зареєстрований 171 випадок зараження коронавірусом. Загалом, діагноз COVID-19 підтверджений у 7896 людей. Кількість вилікуваних становить 4278 осіб, 288 людей померли.

Режим надзвичайного стану в Молдові діяв з 17 березня до 15 травня. Влада вирішила не продовжувати режим НС і почала поступове скасування обмежень, але оголосила про введення надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я на період з 16 травня до 30 червня.

У Придністров'ї режим НС був продовжений до 15 червня. Згідно з даними оперативного штабу з профілактики та недопущення COVID-19, у Придністров'ї зареєстровано 970 випадків зараження COVID-19, 533 людей вилікувалося, 38 - померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА