21:44 26.05.2020

ДБР задіяло спецпідрозділ у музеї Гончара через перешкоджання слідчим діям, заходи фізичного впливу не застосовувалися

2 хв читати
ДБР задіяло спецпідрозділ у музеї Гончара через перешкоджання слідчим діям, заходи фізичного впливу не застосовувалися

Державне бюро розслідувань завершило слідчі дії в музеї Івана Гончара, де були виставлені картини з сімейної колекції п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка.

Про це йдеться в заяві ДБР з приводу подій в музеї Івана Гончара, оприлюдненій у вівторок ввечері.

"Разом із тим адміністрація музею та інші особи перешкоджали проведенню слідчих дій. З урахуванням подій, які відбувалися на території музею, для належного проведення необхідних слідчих дій, задіяно спецпідрозділ Державного бюро розслідувань. При виконанні обов'язків спецпідрозділу будь-яких заходів фізичного впливу не застосовувалось", - йдеться в заяві.

У ДБР пояснили, що Порошенко неодноразово повідомляли про виклик на допит у ДБР, але "ні разу не з'явився".

У ДБР стверджують, що дізналися зі ЗМІ про те, що Порошенко перебуває в музеї Гончара, і з метою вручення повідомлення про виклик на допит і проведення слідчих дій працівники ДБР вирушили туди.

"Петро Порошенко, дізнавшись про можливий приїзд слідчих ДБР, залишив свою дружину і залишив музей. Саме дружина Порошенка, як родич свідка, відповідно до вимог КПК України і отримала повістку про виклик на чергові допити. Звертаємо увагу, що дії працівників ДБР проводилися відповідно з кримінальним кодексом", - підкреслюється в заяві ДБР.

Як повідомлялося, ДБР викликало Порошенко 26 травня на допит як свідка у справі про незаконне переміщення культурних цінностей через державний кордон.

Тим часом, прес-служба партії "Європейська солідарність" повідомила, що об 11:00 вівторка, на час, коли Порошенко був викликаний на допит у ДБР, він відкрив виставку картин художників з українським корінням з родинної колекції і запросив на неї співробітників правоохоронних органів. При цьому в прес-службі зазначили, що для правоохоронців "найбільш цінним експонатом будуть документи, які лежать одразу біля входу і де містяться оригінали митних декларацій стосовно всіх 43 робіт, перелік цих робіт і платіжні доручення на сплату цих робіт".

Прес-служба "Євросолідарності" з посиланням на співголову фракції "Євросолідарності" Артура Герасимова заявила про те, що співробітники ДБР "шляхом штурму потрапили в приміщення музею Івана Гончара". Директор музею повідомив, що були зламані двері установи.

У свою чергу в ДБР спростували повідомлення про нібито штурм і повідомили про проведення слідчих дій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА