16:36 26.05.2020

Суд заочно взяв під варту колишнього міністра оборони України Лебедєва у справі про розстріли на Майдані

1 хв читати
Суд заочно взяв під варту колишнього міністра оборони України Лебедєва у справі про розстріли на Майдані

Печерський районний суд Києва 25 травня обрав колишньому міністру оборони України Павлу Лебедєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в кримінальному провадженні щодо фактів організації низки тяжких і особливо тяжких насильницьких злочинів, зокрема умисних убивств 18-20 лютого 2014 року в Києві.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора, в кримінальному провадженні розслідуються обставини організації колишнім президентом України Віктором Януковичем перевищення влади, службових повноважень співробітниками правоохоронних органів і колишніми чиновниками з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів. Так, зазначені дії призвели до умисних убивств і замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центральній частині Києва та терористичного акту.

"Зазначене рішення суду надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно колишнього міністра оборони України процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду по дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia)", - додали в ДБР.

З 24 грудня 2012 року по 27 лютого 2014 року міністром оборони України був Павло Лебедєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА