07:16 21.05.2020

Слідчого харківської поліції підозрюють у приховуванні вбивства

2 хв читати
Слідчого харківської поліції підозрюють у приховуванні вбивства

Слідчий Новобаварського відділу поліції ГУ Нацполіції в Харківській області підозрюється в приховуванні умисного вбивства (ч.1 ст.296 КК України).

"Під час обшуку, проведеного в службовому кабінеті слідчого, вилучені документи, які є доказами злочину. Питання про обрання запобіжного заходу і відсторонення поліцейського із займаної посади вирішується", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства, 8 листопада 2013 року на березі річки Уди поблизу залізничної станції Нова Баварія в Харкові було виявлено труп чоловіка. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, смерть чоловіка мала явно насильницький характер. За даним фактом було розпочато кримінальне провадження. Капітан міліції, якому було доручено розслідування, вирішив приховати вбивство і вніс недостовірні дані про закриття кримінального провадження в ЄРДР, не надав копію відповідної постанови прокурору і залишив матеріали кримінального провадження в своєму службовому кабінеті.

"Перераховані дії слідчого привели до неприйняття необхідних заходів щодо встановлення осіб, які вчинили умисне вбивство, і повторного вчинення ними аналогічного злочину при обтяжуючих обставинах, передбаченого ч. 2 ст. 115 (вбивство - ІФ) КК України", - наголошується в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, 27-річний харків'янин і 30-річний житель селища Пісочин Харківського району були затримані за підозрою у вбивстві 25-річної жінки. За інформацією слідства, вони перерізали їй горло, а потім, щоб приховати злочин, сховали тіло в колекторній трубі біля річки Уди і підпалили його.

Пізніше вони зізналися в причетності до ще одного вбивства - 46-річного чоловіка, чиє тіло було виявлено в листопаді 2013 року в Уді. За фактом природної смерті були внесені відомості в ЄРДР за ч.1 ст.115 (вбивство) КК України з відповідною позначкою. Пізніше поліція закрила це кримінальне провадження на підставі п. 2 ч.1 ст. 284 КПК України у зв'язку з відсутністю складу кримінального злочину.

Після визнання затриманих у причетності до цього вбивства місцева прокуратура скасувала постанову слідчого про закриття кримінального провадження і змінила правову кваліфікацію з природної смерті на умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб і з особливою жорстокістю.

Крім того, прокуратура Харківської області внесла відомості в ЄРДР за фактом службової недбалості працівників відділу Новобаварського ОП Харкова (ч.1 ст. 367 КК України).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту тривають інтенсивні бойові дії, окупанти особливо активні на краматорському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

"Метінвест" активно залучений до будівництва фортифікацій і постачання військових дронами та системами РЕБ - менеджер

Зеленський у госпіталі Харкова відвідав військовослужбовців, які дістали поранення, й відзначив їх держнагородами

Міносвіти запрошує учнів 8-11 класів на онлайн-урок з кібергігієни

Шістьох шахтарів поранено в Донецькій області внаслідок удару РФ по державній шахті - Міненерго

Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, заявив про контрольовану загалом ситуацію в регіоні

Окупанти беруть мирних жителів Вовчанська в полон - МВС

Голова Військового комітету НАТО: Україна показала світові, що здатна домогтися безпрецедентних успіхів на полі бою; все, що їм потрібно, - наша допомога

В Україні до вихідних потеплішає, місцями пройдуть невеликі дощі

JYSK відкрив новий магазин у Київській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА