14:24 16.05.2020

ДБР повідомило про підозру двом чиновникам Одеської митниці

2 хв читати
ДБР повідомило про підозру двом чиновникам Одеської митниці

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру в отриманні неправомірної вигоди в.о. начальника відділу митного оформлення одного з митних постів та в. о. заступника начальника митного поста - начальника одного з відділів митного оформлення Одеської митниці Державної митної служби.

"Рішенням Печерського районного суду Києва підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави", - повідомляє прес-служба ДБР у суботу.

Так, митників підозрюють в отриманні неправомірної вигоди посадовими особами за попередньою змовою групи осіб (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Раніше Служба безпеки України повідомила, що підозрює керівництво Одеської митниці Державної митної служби в організації масштабної корупційної схеми під час розмитнення товарів, у зв'язку з чим було затримано під час отримання неправомірної вигоди начальника відділу митного поста "Чорноморськ".

У махінації були задіяні начальники відділів митного оформлення постів "Одеса" і " Чорноморськ".

"Перший із них вимагав $100 з кожного контейнера за доставку вантажів на внутрішню митницю без додаткових заходів контролю. У разі згоди компанію-імпортера вносили в список і надалі її контейнери за обумовлену плату безперешкодно проходили митний контроль", - йдеться в повідомленні.

Так, надалі вже чиновник поста "Чорноморськ" створював комерсантам штучні перешкоди під час розмитнення товарів, затягуючи їх оформлення. Для розблокування процесу начальник відділу пропонував імпортерам допомогу в заниженні вартості задекларованих вантажів.

Правоохоронці затримали начальника відділу митного поста "Чорноморськ" згідно зі ст. 208 Кримінального кодексу України, після отримання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі $1,3 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наявність військово-облікового документа у чоловіків 18-60 років у пунктах пропуску перевірятимуть із 18 травня - Держприкордонслужба

Кількість постраждалих у Вовчанській громаді після ворожого обстрілу збільшилася до шести осіб

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

"Інтерпайп" Пінчука передав військовим на харківському та донецькому напрямках FPV-дрони та "мавіки"

Парламентарії України, Литви та Польщі готують спільну декларацію щодо заборони агропродукції РФ і Білорусі в ЄС

СБУ затримала коригувальницю ворожого вогню на Житомирщині

Окупанти обстріляли Вовчанську громаду касетними боєприпасами, постраждали 5 осіб, зокрема начальник міської адміністрації

Зеленський у Харкові відзначив державними нагородами воїнів 92 ОШБр

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, "Фавбет Тек"

Зеленський пропонує Раді денонсувати Угоду про співробітництво в галузі охорони авторського права і суміжних прав

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА