08:48 15.05.2020

Україна в ТКГ знову наполягала на безумовному і безперешкодному доступі СММ ОБСЄ на всій території України

1 хв читати
Україна в ТКГ знову наполягала на безумовному і безперешкодному доступі СММ ОБСЄ на всій території України

Оновлена делегація України в Тристоронній контактній групі на засіданні в четвер у форматі відеоконференції наголосила на важливості виконання домовленостей лідерів "нормандської четвірки", досягнутих під час саміту в Парижі 9 грудня 2019 року.

"Особливо наголошувалося на необхідності виконання безпекових вимог, зокрема щодо дотримання сталого режиму тиші. У зв'язку з цим українська сторона ініціювала проведення позачергового засідання профільної групи, оскільки безпекові питання є одними з ключових", - повідомляє прес-служба Офісу президента України.

У межах роботи безпекової групи Україна підтримала СММ ОБСЄ та вкотре наполягла на безумовному та безперешкодному доступі спостерігачів на всій території України в межах міжнародно визнаних кордонів, зокрема на тимчасово окупованих територіях.

"Україна, незважаючи на карантинні заходи, зі свого боку повністю підтримує реалізацію мандату СММ ОБСЄ та МКЧХ і всіляко сприяє цьому, а також забезпечує безумовне виконання їхнього мандату. СММ ОБСЄ відзначила, зокрема, суттєвий прогрес у межах реалізації оновленого плану розмінування, зокрема гуманітарного", - зазначили в ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА