12:14 14.05.2020

Коронавірус у Києві підтвердили ще у 52 осіб, зокрема у шести медиків

2 хв читати
Коронавірус у Києві підтвердили ще у 52 осіб, зокрема у шести медиків

Кількість киян, у яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірусну інфекцію, збільшилася на 52 людини, двоє людей померли, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Кількість жителів міста, в яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася ще на 52 людини. Серед них - шестеро медиків. За минулу добу у Києві від коронавірусу померли дві людини. Загалом за цей час - 42 летальних випадки. На сьогодні в столиці вже 2012 підтверджених випадків захворювання на COVID-19", - сказав Кличко під час онлайн прес-конференції в четвер вдень.

Так, серед хворих: 31 жінка віком від 18 до 81 року і чотири дівчинки - від двох до 16 років. А також 15 чоловіків від 23 до 80 років і два хлопчики, яким 12 і 16 років.

До лікарень столиці госпіталізували шістьох пацієнтів. Решта - лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів. Одужали за минулу добу 20 осіб. Загалом коронавірус подолали 189 жителів столиці.

"Найбільше випадків за минулу добу виявили в Дарницькому районі - 11. Дніпровському - вісім і по сім випадків у Деснянському та Голосіївському районах столиці", - зазначив Кличко.

Мер Києва поінформував, що в столиці загалом захворіли на коронавірус 259 медиків.

"Всі мають зрозуміти, що загроза вірусу - реальна, а не міф! У столиці, наприклад, вже 259 хворих медиків. 29 із них перебувають на сьогодні в стаціонарах лікарень. Це люди, які щодня рятують здоров'я та життя киян. І яких ми маємо берегти, тому що хто нам потім допомагатиме?! Більшість лікарів, медперсоналу були інфіковані на роботі. Іноді, навіть не знаючи, що мають справу з хворим на коронавірус. Адже багато людей переносять цю хворобу без симптомів, але заражають інших", - сказав Кличко.

За словами мера, менша частина медиків заразилися в побуті, у спілкуванні поза роботою. Наприклад, Олексій Ареф'єв - лікар-невролог міської лікарні №1, відеозвернення якого Кличко продемонстрував під час онлайн прес-конференції. Ареф'єв уже подолав хворобу.

"Як людина, яка буває в інфекційних відділеннях київських лікарень, я чув різні історії тих, хто захворів. І, повірте, більшість пацієнтів кажуть, що не уявляли через що їм доведеться пройти, щоб подолати коронавірус", - наголосив міський голова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА