22:08 10.05.2020

Головний санлікар нагадав про необхідність дотримуватися протиепідемічних заходів після ослаблення карантину

2 хв читати
Головний санлікар нагадав про необхідність дотримуватися протиепідемічних заходів після ослаблення карантину

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко нагадав про необхідність дотримуватися протиепідемічних заходів після ослаблення карантину з 11 травня.

"11 травня в Україні будуть ослаблені карантинні заходи. Сьогодні нам дуже важливо знайти баланс між збереженням життя і здоров'я людей і поступовим запуском економіки. Тому організація необхідних протиепідемічних заходів та їх дотримання є надзвичайно важливими питаннями" - написав він на своїй сторінці в мережі Фейсбук у неділю.

Ляшко підкреслив, що постановами Головного державного санітарного лікаря були затверджені тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг в умовах карантину.

Зокрема, постанови регламентують правила, яких повинні будуть дотримуватися при наданні послуг в умовах карантину в перукарнях і салонах краси, при роботі закладів громадського харчування, в установах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, при здійсненні дозволених видів діяльності, які передбачають прийом відвідувачів в офісних приміщеннях , а також правила, яких слід дотримуватися при наданні стоматологічної допомоги в закладах стаціонарної психіатричної допомоги та в установах медико-соціального та соціального захисту населення.

"Послаблення карантину не скасовує правил безпеки з COVID-19", - підкреслив головний санітарний лікар.

Як повідомлялося, згідно з проектами постанов у цих установах, зокрема, повинен бути організований температурний скринінг всіх працівників перед зміною, заборонено допускати до виконання обов'язків працівників з температурою вище 37,2 градуса або з ознаками ГРВІ, прийом клієнтів повинен здійснювати виключно за попереднім записом з проміжком між клієнтами в 15 хвилин, очікування черги здійснюється поза приміщенням з дотриманням дистанції 1,5 м.

Крім того, на вході до закладу торгівлі або сфери послуг повинні бути організовані місця для дезінфекції рук, клієнтів і відвідувачів можна допускати тільки в масках або респіраторах, працівники зобов'язані використовувати медичні маски і одноразові рукавички, а також проводити дезінфекцію і прибирання після кожного клієнта.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА