19:21 08.05.2020

У низці країн продовжують підготовку до виходу з режиму коронавірусної ізоляції

5 хв читати
У низці країн продовжують підготовку до виходу з режиму коронавірусної ізоляції

Низка країн відзначає порівняну стабілізацію ситуації з коронавірусом COVID-19 і готується до зняття впроваджених через пандемію обмежень, проте в деяких частинах світу інфекція продовжує стрімко поширюватися.

Уряд Данії оголосив у п'ятницю, що з понеділка, 11 травня в країні відновлять роботу торговельні центри, ще через тиждень після цього відкриються ресторани, храми та школи для дітей від 11 до 15 років. Крім того, на роботу зможуть повернутися більшість співробітників офісів - за умови дотримання на місцях заходів соціального дистанціювання і правил гігієни.

З 8 червня в Данії почнуть працювати музеї, театри, кінотеатри, парки розваг і зоопарки. Крім того, в червні дозволять заходи за участю від 30 до 50 осіб. У заяві данського уряду наголошується, що бари, нічні клуби та концертні зали залишаться закритими до серпня.

Від початку пандемії в Данії виявлено понад 10 тис. випадків зараження COVID-19, зафіксовано 518 випадків смерті людей із коронавірусом.

Тим часом в італійській автономній провінції Больцано-Боцен - Південний Тіроль, яка має високий ступінь самостійності в ухваленні рішень, влада проголосувала за прискорене відновлення економічної діяльності. Так, у суботу в провінції відкриються магазини, а в понеділок - салони краси, бари, ресторани та музеї.

Водночас глава відділу інфекційних хвороб у міланській лікарні Сакко Массімо Галлі заявив, що Мілану, центру області Ломбардія, загрожує зростання випадків зараження коронавірусом у зв'язку зі здійсненим 4 травня ослабленням заходів соціальної ізоляції.

"У нас дуже високий показник інфікованих, які знову пересуваються", - наводять його слова західні ЗМІ. Медик прирівняв ситуацію до "бомби" й висловив думку, що зняття частини обмежень "може спричинити проблеми".

Італія є однією з найбільш постраждалих від коронавірусу країн. Вона стоїть на другому місці за смертністю людей від наслідків зараження коронавірусом після США. В Італії виявлено 215 858 заражень COVID-19, зафіксовано 29 958 випадків смерті.

Тим часом в Ізраїлі вперше щотижневий приріст випадків зараження коронавірусом становить менше 500.

За останні дні в Ізраїлі щодоби діагностували менше 50 заражень. Як повідомляють ЗМІ, наразі кількість одужалих значно перевищує нові виявлені випадки зараження. У лікарнях почали закривати відділення для лікування коронавірусних хворих, при цьому вони перебувають у стані готовності відновити роботу в разі другої хвилі епідемії.

Крім того, в Ізраїлі знімають частину обмежень - цього тижня в країні почали відкриватися торговельні центри, спортивні зали, салони краси та деякі школи. Очікується, що з 10 травня відновлять роботу дошкільні установи з обмеженнями на кількість учнів в одному класі.

Станом на 8 травня в Ізраїлі виявлено понад 16 тис. випадків зараження коронавірусом, 245 людей померли. При цьому понад 11 тис. хворих одужали.

В Іспанії ситуація з коронавірусом залишається більш-менш стабільною. За даними іспанського Міністерства охорони здоров'я, за останню добу в країні померли 229 осіб із коронавірусів, що трохи перевищує показник четверга - напередодні в країні зафіксували 213 випадків смерті людей з COVID-19.

Проте Іспанія є однією з найбільш епідеміологічно несприятливих країн. У країні від початку спалаху коронавірусної інфекції діагностовано понад 260 тис. заражень, понад 26 тис. інфікованих померли, а понад 131 тис. хворих одужали.

Досить стабільна ситуація відзначається в Ірані. За даними представника іранського Міністерства охорони здоров’я Кіануша Джаханпура, за останню добу в країні від наслідків коронавірусу померли 55 пацієнтів, що на 13 менше, ніж у четвер. Також виявлено 1556 нових випадків зараження.

Отже, загалом у країні діагностовано понад 104 тис. заражень, понад 6,5 тис. людей із коронавірусом померли. За даними Міністерства охорони здоров'я Ірану, майже 80 тис. хворих коронавірусною інфекцією одужали.

У материковому Китаї, звідки почав поширюватися коронавірус, за добу виявлено лише один випадок зараження. Летальних випадків за добу не зареєстровано.

З грудня від ускладнень від коронавірусу в Китаї померли 4633 людини. Зареєстровані 82 886 випадків зараження, з них 1680 - ввезених із-за кордону.

У медзакладах країни продовжують проходити курс лікування 260 осіб, стан 18 хворих оцінюється як важкий. Вилікувалися і виписані з лікарень понад 77,9 тис. осіб.

У США, за даними статистичного сайту Worldometer, кількість інфікованих COVID-19 продовжує зростати. Так, у країні станом на п'ятницю виявлено 1 млн 292 тис. 917 випадків зараження, 76 942 інфікованих померли.

У деяких країнах коронавірус продовжує стрімко поширюватися. Так, за даними видання The Guardian, у Мексиці зареєстровано рекордну – від початку епідемії в цій країні - кількість летальних випадків у людей із коронавірусом.

За останню добу в країні від наслідків зараження COVID-19 померли 257 осіб, виявлено 1982 нових інфікованих. Отже, від початку спалаху коронавірусної інфекції в країні діагностували понад 29,6 тис. випадків зараження, кількість летальних випадків перевищує 2,9 тис.

Крім цього, згідно з інформацією The Guardian, у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) вважають, що пандемія коронавірусу COVID-19 може призвести до загибелі 190 тис. людей в Африці в наступні 18 місяців.

"Хоча схоже, що COVID-19 не поширюватиметься в Африці так експоненційно, як в іншій частині світу, ймовірно, він буде повільно жевріти в осередках його передачі", - заявила директор ВООЗ з питань африканського регіону доктор Матшідізо Моеті.

Газета зазначає, що, згідно з останньою інформацією, в Африці виявлено понад 51 тис. випадків коронавірусу, померли 2012 осіб із цим діагнозом.

Загалом кількість інфікованих COVID-19 у світі наближається до 4 млн: станом на 16:00 (за київським часом) 8 травня у світі виявлено 3 млн 945 тис. 934 випадків зараження COVID-19, 271 тис. 656 осіб померли.

Тим часом 1 млн 357 тис. 760 хворий коронавірусною інфекцією одужав. Наразі хворіють 2 млн 316 тис. 517 осіб, з них 48 904 - у важкому стані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА