12:45 04.05.2020

Обмежувальні заходи в Україні діятимуть до 11 травня, але вже цього тижня розпочинається підготовка до виходу з карантину - Зеленський

2 хв читати
Обмежувальні заходи в Україні діятимуть до 11 травня, але вже цього тижня розпочинається підготовка до виходу з карантину - Зеленський

Обмежувальні заходи з боротьби з СOVID-19 діятимуть в Україні до 11 травня, як і було заплановано раніше, але країна вже готується до виходу з карантину.

Як повідомляє прес-служба президента України, про це йшлося в понеділок на щоденній селекторній нараді із запобігання поширенню коронавірусу під головуванням Володимира Зеленського.

"Ми маємо тримати обмежувальні заходи до 11 травня, як і обіцяли, адже здоров'я людей - найважливіше. Стабільна ситуація з поширенням COVID-19 та відсутність критичної кількості хворих у нас тільки завдяки вчасним карантинним заходам. Але оскільки бізнесу треба підготуватися до виходу з карантину: закупити товар, провести дезінфекцію, попередити людей - ми всією країною готуватимемося до цього вже поточного тижня", - зазначив Зеленський.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що уряд розробляє алгоритми безпечного відкриття об'єктів оптово-роздрібної торгівлі непродовольчими товарами (окрім торговельно-розважальних центрів), салонів краси, автосалонів, музеїв, бібліотек та інших закладів громадського користування, в яких будуть чіткі правила дотримання санітарних норм.

Розглядають також можливість відкриття літніх майданчиків закладів громадського харчування, однак місцева влада може обмежувати їхню роботу чи закривати з урахуванням ситуації, яка склалася в місті та регіоні.

"Послаблення карантинних заходів потрібне для підтримки економіки України, однак вони можуть бути посилені знову в разі загострення епідеміологічної ситуації. Адже навіть Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) продовжила глобальний надзвичайний стан", - йдеться в повідомленні.

Водночас, як відомо, 9 травня в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Оскільки це свято в 2020 році припадає на суботу, то вихідним буде наступний понеділок, 11 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА