14:32 30.04.2020

СБУ припинила провокації проросійських рухів у річницю подій 2 травня в Одесі

1 хв читати
СБУ припинила провокації проросійських рухів у річницю подій 2 травня в Одесі

Служба безпеки України запобігла спробі представників проросійського руху "Куликове поле" організувати 2 травня в Одесі низку провокаційних акцій у річницю трагічних подій 2014 року, повідомляє Управління СБУ в Одеській області.

"Встановлено, що одним із напрямів антидержавних проявів мало стати розповсюдження в Одесі друкованої агітаційної продукції сепаратистського характеру із закликами до створення так званої республіки новоросія та силового захоплення державної влади", - йдеться в повідомленні облуправління СБУ на сторінці у Facebook.

У спецслужбі наголошують, що за задумом організаторів, ці дії мали стати "інформаційним приводом для дискредитації України на міжнародній арені пропагандистами РФ".

Згідно з повідомленням, під час обшуків у представників проросійського руху правоохоронці виявили значну кількість друкованої продукції, що містить відверту антиукраїнську пропаганду сепаратистського характеру.

"У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 109, ч. 1 ст. 14 і ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. За їхніми результатами ухвалюватимуться відповідні процесуальні рішення", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА