07:37 29.04.2020

На 9 травня понад 78 тис. малозабезпечених киян отримають одноразову матеріальну допомогу

5 хв читати
На 9 травня понад 78 тис. малозабезпечених киян отримають одноразову матеріальну допомогу

Понад 78 тис. киян із малозахищених категорій отримають матеріальну допомогу з нагоди Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу отримають 78 663 особи. Серед них - в'язні концтаборів, учасники АТО і Революції гідності, а також члени їх сімей. Ми розуміємо, що в умовах карантину у багатьох людей тяжке матеріальне становище, а ці виплати можуть хоч трохи допомогти. Вони розпочнуться вже на початку травня", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, згідно з розпорядженням КМДА, матеріальну допомогу розміром 800 грн виплатять особам, які мають особливі заслуги перед батьківщиною, учасникам народного ополчення, які брали участь в обороні столиці України з 11 липня 1941р. до 19 вересня 1941р., особам з інвалідністю внаслідок війни I групи та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання та місць примусових робіт у роки Другої світової війни, визнаних особами з інвалідністю, ветеранам підпільно-партизанського руху, праведникам Бабиного Яру.

Матеріальну допомогу розміром 700 грн виплатять особам з інвалідністю внаслідок війни II групи та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання та місць примусових робіт у роки Другої світової війни, визнаних особами з інвалідністю.

Матеріальну допомогу розміром 600 грн виплатять особам з інвалідністю внаслідок війни III групи та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання та місць примусових робіт у роки Другої світової війни, визнаних особами з інвалідністю, батькам, матерям загиблих у мирний час солдат строкової служби, киянам - членам сімей осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтв, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції гідності, а також членам сімей осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за участь в Революції гідності, киянам - членам сімей осіб, які загинули або померли, і членам сімей киян, які загинули або померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих при безпосередній участі в антитерористичній операції, і киянам - членам сімей загиблих (померлих) бійців-добровольців, що брали участь у захисті територіальної цілісності і державного суверенітету на сході України, киянам - членам сімей осіб і членам сімей, які добровільно забезпечували проведення антитерористичної операції, здійснення заходів щодо гарантування національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях (зокрема здійснювали волонтерську діяльність) і загиблих (зниклих безвісти), померлих унаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих при забезпеченні проведення антитерористичної операції, киянам, включеним до переліку осіб, які під час участі в масових акціях цивільного протесту отримали важкі тілесні ушкодження, але такі пошкодження не спричинили інвалідності, і звернулися за медичною допомогою в період з 21 листопада 2013р. до 30 квітня 2014 р.

Матеріальну допомогу в розмірі 500 грн отримають кияни, включені до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадянського протесту отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості, але такі пошкодження не спричинили інвалідності, і звернулися за медичною допомогою в період з 21 листопада 2013р. до 30 квітня 2014 р.

Матеріальну допомогу розміром 450 грн отримають учасники бойових дій та колишні в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання та місць примусових робіт у роки Другої світової війни, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, кияни, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, і кияни - бійці-добровольці, які брали участь у захисті територіальної цілісності і державного суверенітету на сході України, кияни, включені до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадянського протесту отримали легкі тілесні ушкодження, але такі пошкодження не спричинили інвалідності, і звернулися за медичною допомогою в період з 21 листопада 2013р. до 30 квітня 2014 р.

Матеріальну допомогу розміром 400 грн отримають вдови Героїв Радянського Союзу, учасники війни та колишні в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання та місць примусових робіт у роки Другої світової війни; особи, які були насильно вивезені на примусові роботи на територію Німеччини або її союзників, що перебували в стані війни з колишнім Союзом РСР, або на території окупованих ними інших держав; дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з нацистським режимом у тилу ворога, яких у зв'язку з патріотичною діяльністю їх батьків було піддано репресіям, фізичним розправам, гонінням, члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих інвалідів Другої світової війни, дружини ( чоловіки) померлих учасників війни і бойових дій, партизани і підпільники, жертви нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге.

У прес-службі відомства зазначили, що одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу виплатять на поточні рахунки в банках для виплати пенсій і на рахунки, відкриті в банку, який бере участь у проекті "Муніципальна карта "Картка киянина". Також пільговики, які отримують виплати через "Укрпошту", зможуть отримати допомогу у відділеннях установах або виплати доставлять разом із пенсією.

"Одноразова адресна соціальна матеріальна допомога, яка не була своєчасно виплачена громадянину через незалежні від нього причини, у разі смерті цих громадян виплачується членам сім'ї померлого. Особам, які одночасно належать до декількох категорій, надається одна допомога у більшому розмірі", - додали в КМДА.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА