17:20 28.04.2020

На Тернопільщині підтверджено випадки COVID-19 у співробітників обласної психоневрологічної лікарні

2 хв читати
На Тернопільщині підтверджено випадки COVID-19 у співробітників обласної психоневрологічної лікарні

У Почаївській обласній психоневрологічній лікарні (Тернопільська область) виявлено випадки COVID-19 серед співробітників.

Як повідомила прес-служба Офісу омбудсмана України, про це заявила головний лікар лікарні Лариса Василюк, у якої також підтвердили коронавірус.

Повідомляється, що, крім головного лікаря, ще один лікар перебуває в реанімаційному відділенні з діагнозом COVID-19.

"Станом на 27 квітня у 26 пацієнтів відділення для чоловіків було лабораторно підтверджено коронавірусну інфекцію COVID-19. Чотирьох із них переведено в центральну міську лікарню м. Почаєва, в інших перебіг захворювання наразі проходить у легкій формі", - зазначила Василюк.

Вона уточнила, що в разі загострення хворих буде направлено до Кременецької центральної районної та Почаївської міської лікарні.

25 квітня у психоневрологічній лікарні було проведено збір зразків матеріалу для тестування на коронавірус у пацієнтів та персоналу, проте було взято лише 30 зразків через нестачу пробірок для збору крові.

"Придбання пробірок профінансовано і після їх отримання лікарня здійснить обстеження інших пацієнтів та працівників. Результати досліджень очікуються", - повідомила головний лікар.

Василюк також наголосила, що карантинні заходи в лікарні були введені з 12 березня. Нових пацієнтів не приймають на планове лікування, пацієнтів, стан яких дозволяє амбулаторне лікування, виписують. Співробітників забезпечують індивідуальними засобами захисту в рамках виділеного фінансування, однак, оскільки додаткового фінансування не надходило, коштів недостатньо.

Було введено також температурний скринінг для співробітників перед початком зміни, закуплено дезінфекційні засоби та забезпечено суворі обмеження для спілкування з відвідувачами та між пацієнтами з чоловічого та жіночого відділень.

Почаївська обласна психоневрологічна лікарня розрахована на 100 ліжко-місць, на сьогодні в закладі перебувають 62 людини. Понад 40 пацієнтів, що перебувають в лікарні на стаціонарному лікуванні, потребують влаштування до закладів соціального захисту населення. До того ж, частина з них є жителями інших областей і навіть країн. У деяких втрачені документи, що засвідчують особу.

Як повідомлялося, станом на ранок 28 квітня в Тернопільській області підтверджено 612 випадків COVID-19 (70 одужали), зокрема п’ять нових випадків захворювання і 12 - одужання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА