16:11 28.04.2020

Низка країн почали знімати обмеження на тлі сповільнення приросту хворих і померлих із Covid-19

5 хв читати
Низка країн почали знімати обмеження на тлі сповільнення приросту хворих і померлих із Covid-19

Процес скасування обмежень на пересування людей продовжився у вівторок у низці країн світу, оскільки там фіксують сповільнення темпів приросту заражених або померлих із коронавірусом.

Станом на вівторок, за даними сайту Worldometers, який збирає статистику щодо ситуації з Covid-19, зараження коронавірусом виявили у 3 080 101 осіб у світі. Одужали серед них на сьогодні понад 929 тис. осіб, померли - понад 212 тис. осіб.

Лідером за кількістю заражень, як і раніше, є США - понад 1 млн осіб.

За ними слідує п'ятірка європейських країн, серед яких Іспанія - там понад 200 тис. хворих. Однак майже половина з них уже одужали, померли понад 23,8 тис. заражених. Напередодні іспанська влада закликала громадян бути обережними під час дозволених прогулянок на вулиці та дотримуватися соціальної ізоляції. Іспанцям, у яких є діти, дозволили виходити на прогулянку на годину один раз на день. За раз на прогулянку можна взяти до трьох дітей на одного дорослого. При цьому люди мають дотримуватися на вулиці дистанції у два метри.

В Італії, Франції, Німеччини та Великій Британії виявлено від 150 тис. до 199 тис. випадків зараження коронавірусом.

Понад 100 тис. виявлених заражень також у Туреччині. У вівторок з Анкари до США вилетів літак із предметами особистого захисту для американських медиків, які працюють з пацієнтами із коронавірусом.

У багатьох країнах світу влада вже почала послаблювати обмежувальні заходи, введені раніше, щоб стримати поширення коронавірусу.

Так, режим самоізоляції, який діє в Австрії у зв'язку зі спалахом коронавірусу COVID-19 у світі, діятиме до кінця квітня. З травня людям буде дозволено збиратися в групи до 10 осіб. Проте, австрійцям рекомендуватимуть дотримуватися правил соціальної дистанції в громадських місцях.

Австрія також готується до поетапного відкриття шкіл, заняття в яких раніше призупинили через пандемію коронавірусу. Передбачається, що з 4 травня на заняття підуть майже 100 тисяч старшокласників, а з 18 травня запланована наступна "хвиля" послаблень - до школи підуть ще 700 тисяч учнів. 3 червня буде новий етап - заняття розпочнуть учні профільних і політехнічних навчальних закладів.

Влада Австрії також обіцяла раніше відкрити бари та ресторани з 15 травня, якщо на той час в країні залишиться низькою кількість випадків заражень коронавірусом. Крім того, з 15 травня в австрійських церквах можуть поновити богослужіння. Раніше у квітні в Австрії відновили роботу перші магазини та підприємства у сфері послуг.

У Чехії за останню добу зареєстрували найнижчий приріст заражених Covid-19 за останні півтора місяці. За добу в цій країні виявили 41 випадок зараження коронавірусом. Загалом у Чехії, де проживає 10,7 млн громадян, на сьогодні заразилися понад 7,4 тис. осіб, померли від наслідків зараження 223 людини.

У цій країні коронавірус поширився не так інтенсивно, як у інших європейських державах. На початку спалаху коронавірусу влада Чехії швидко розпорядилися про закриття шкіл і магазинів, рекомендувала носити маски в громадських місцях.

Чехія планує відкрити ресторани та кафе до 25 травня.

Раніше у цій країні зняли низку обмежень, спрямованих на стримування поширення коронавірусу. Так, з понеділка в Чехії дозволили відновити роботу магазинам площею до 2,5 тис. кв. м, а також відкрилися ботанічні сади, фітнес центри, автошколи. Також людям дозволили збиратися в групи до 10 осіб. Досі були під забороною групи з більше ніж двома особами. З понеділка відновила виробництво компанія Skoda Auto, де працюють майже 34 тис. осіб.

В Австралії та Новій Зеландії відкривають пляжі та послаблюють інші обмеження. В австралійському штаті Новий Південний Уельс планують з п'ятниці дозволити дорослим у складі не більше двох осіб ходити в гості, діти мають залишатися вдома.

У Новій Зеландії біля відкритих ресторанів швидкого харчування, зокрема мережі McDonald's, а також біля кав'ярень, що надають напої на винос, скупчилися довгі черги місцевих жителів. Зокрема, вранці у вівторок черги охочих купити бургери та інший фаст-фуд спостерігалися в Окленді та Веллінгтоні.

Жителі Нової Зеландії також активно попрямували на пляжі міста Крайстчерч, які популярні серед серфінгістів.

Тим часом у Новій Зеландії, як і раніше, закриті паби, перукарні та багато магазинів. Такий захід, як очікується, діятиме ще щонайменше два тижні.

Складна ситуація з коронавірусом складається в Єгипті.

Президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі розпорядився продовжити режим надзвичайної ситуації ще на три місяці через коронавірус - до кінця липня. Минулого тижня парламент країни ухвалив поправки до закону про НС, які передбачають право президента країни закривати школи, припиняти діяльність держслужбовців, вводити заборони на масові заходи. На сьогодні в Єгипті виявили 4,7 тис. випадків зараження, майже 400 осіб померли.

В Ірані знову зросла кількість виявлених заражень за добу, перевищивши 1 тис. осіб. Загалом на сьогодні в цій країні виявили зараження у 92,5 тис. осіб.

За даними Лондонської школи гігієни і тропічної медицини, у світі працюють над 120 проектами з розробки вакцини від COVID-19, майже 10 із них вже перебувають на стадії клінічних досліджень. Західні експерти вважають, що вакцина від коронавірусу зможе з'явитися не раніше кінця 2020 року.

Фахівці різних країн також не припиняють працювати над розробкою препаратів від коронавірусу, який вже забрав життя понад 200 тис. осіб у світі.

Наприклад, раніше в цих цілях у Великій Британії стартувало наймасштабніше у світі випробування таких препаратів. У дослідженні під назвою "Відновлення" беруть участь понад 5 тис. пацієнтів у 165 лікарнях у всій Великій Британії. Зокрема, в рамках проекту медики досліджують протималярійний препарат гідроксихлорохін та антибіотик азитроміцин.

У Польщі, де коронавірус діагностували у 11,9 тис. осіб, фармацевти зазначили, що громадяни країни стали вживати більше заспокійливих препаратів на основі лікарських трав під час пандемії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА