10:25 28.04.2020

Відеоконференція глав МЗС у "нормандському форматі" відбудеться у четвер - Кулеба

2 хв читати
Відеоконференція глав МЗС у "нормандському форматі" відбудеться у четвер - Кулеба

Відеоконференція міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії (в "нормандському форматі") відбудеться в четвер, 30 квітня, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Відеоконференція відбудеться цього четверга, 30 квітня. Будуть усі чотири міністри закордонних справ. Я дякую їм усім за те, що вони погодилися взяти участь у цьому заході. Давно назріла необхідність у розмові міністрів "нормандського формату", адже ми бачимо, що рішення нормандського паризького саміту пробуксовують, і ми маємо дати імпульс на шляху до їх виконання для того, щоб відкрити шлях до наступного саміту в Берліні, де треба буде досягати нових домовленостей і рухатися до припинення війни, деокупації українських територій і, врешті-решт, до припинення російської агресії загалом", - сказав він на онлайн-брифінгу у вівторок, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Міністр зазначив, що однією з ключових цілей майбутньої зустрічі є оцінка того, що було зроблено з моменту паризького саміту й до 30 квітня.

"На думку української сторони, тут із позитиву можна відзначити лише обміни та повернення незаконно утримуваних громадян, які відбулися", - сказав Кулеба.

"Друге, спробувати - і це буде, напевно, найскладніша частина розмови – з'ясувати причини, чому на інших напрямах, з інших питань у нас відбувається стагнація", - продовжив глава МЗС України.

Третім елементом переговорів він назвав "розробку якихось, принаймні, обрисів рішень для наявних проблем і надання імпульсу Тристоронній контактній групі для того, щоб вона вже безпосередньо здійснювала розробку детальних рішень і їх імплементацію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих у Вовчанській громаді після ворожого обстрілу збільшилася до шести осіб

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

"Інтерпайп" Пінчука передав військовим на харківському та донецькому напрямках FPV-дрони та "мавіки"

Парламентарії України, Литви та Польщі готують спільну декларацію щодо заборони агропродукції РФ і Білорусі в ЄС

СБУ затримала коригувальницю ворожого вогню на Житомирщині

Окупанти обстріляли Вовчанську громаду касетними боєприпасами, постраждали 5 осіб, зокрема начальник міської адміністрації

Зеленський у Харкові відзначив державними нагородами воїнів 92 ОШБр

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, "Фавбет Тек"

Зеленський пропонує Раді денонсувати Угоду про співробітництво в галузі охорони авторського права і суміжних прав

На лінії фронту тривають інтенсивні бойові дії, окупанти особливо активні на краматорському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА