19:56 27.04.2020

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому заступнику голови КМДА Слончаку за фактом нападу на патрульного

2 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру колишньому заступнику голови КМДА Слончаку за фактом нападу на патрульного

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому заступнику голови Київської міської державної адміністрації Володимиру Слончаку, який ударив поліцейського, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Поліцейські столиці повідомили про підозру тепер уже екс-заступнику голови КМДА за фактом нападу на патрульного. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу", - сказано в повідомленні на сторінці в Фейсбуці.

За погодженням з Київською місцевою прокуратурою №9 затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Як повідомлялося, 26 квітня ввечері патрульні поліцейські зупинили автомобіль Mercedes через те, що водій забув увімкнути фари. За кермом була депутат Київради і заступник голови постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Людмила Костенко. З нею в салоні авто перебував перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, глава наглядової ради ХК "Київміськбуд" Слончак, який некоректно спілкувався з правоохоронцями.

Під час спілкування патрульні запідозрили, що водій перебувала в стані сп'яніння. Їй запропонували пройти тест на драгері, проте жінка відмовилася. Слончак почав агресивно поводитися, вирішив вийти з авто, почав приставати до інспектора патрульної поліції, а потім взагалі накинувся на нього з кулаками. Його затримали, а поліцейському викликали "швидку" і госпіталізували з травмою.

Затримані відмовилися від проведення тесту на алкоголь, автомобіль був евакуйований на штраф-стоянку. На водія було складено адміністративний протокол за ст.130 (керування транспортним засобом у стані сп'яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а пасажира затримали в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України та доставили його в ізолятор тимчасового утримання.

За фактом загрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України.

27 квітня Київський міський голова Віталій Кличко звільнив свого заступника Володимира Слончака в зв'язку з інцидентом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА