07:35 26.04.2020

Бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранений один військовий

2 хв читати
Бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранений один військовий

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранений один український військовослужбовець, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Протягом 25 квітня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один український воїн отримав поранення", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук у неділю вранці.

Зазначається, що противник обстріляв наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Зокрема, 12 порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Незаконні збройні формування тричі обстріляли українських захисників в районі Авдіївки, випустивши 12 мін 120-го калібру і 9 мін з 82 мм мінометів, а також вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Підрозділи об'єднаних сил неподалік Павлополя, Широкиного, Старогнатівки, Опитного і Водяного противник обстрілював із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поруч з Лебединським українські воїни зафіксували ворожий вогонь з автоматичного станкового гранатомета, а неподалік Пісків зі станкового протитанкового гранатомета.

З настанням темряви ворог випустив 24 міни 120 калібру по околицях Широкиного, а по українських позиціях неподалік Водяного застосував 82 мм міномети - 46 мін.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики зі 120 мм мінометів обстріляли українських військовослужбовців у Новоолександрівки і Попасної, використавши 29 мін, а з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів вели вогонь по наших позиціях поруч з Оріховим.

Опорні пункти об'єднаних сил поруч із Кримським противник обстрілював з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними української розвідки 25 квітня військовослужбовці ООС, які вели оборонні дії, знищили чотирьох бойовиків і ще п'ятьох поранили.

"З початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російські найманці вже двічі порушили режим припинення вогню. За поточну добу втрат серед українських захисників немає", - додали в штабі.

Як зазначається, противник з озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів обстріляв українські позиції у Лебединського, а з зенітної установки ЗУ-23-2 - поруч із Широкиним. У відповідь на порушення військові ООС застосували чергові вогневі засоби, в результаті чого ворожі провокації припинилися.

Випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА