11:18 25.04.2020

У поминальні дні дотримання карантинних обмежень на цвинтарях забезпечать посилені патрулі поліції та Національної гвардії - МВС України

1 хв читати
У поминальні дні дотримання карантинних обмежень на цвинтарях забезпечать посилені патрулі поліції та Національної гвардії - МВС України

У поминальні дні в Україні громадську безпеку забезпечуватимуть понад 22 тис.поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Рішенням державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21 квітня 2020 року головам обласних та Київської міської державної адміністрацій  за участю органів місцевого самоврядування доручено заборонити відвідування громадянами кладовищ, місць окремих поховань у традиційні післявеликодні поминальні дні, крім випадків здійснення поховань", - зазначається в повідомленні.

Крім того, постановою Міністерства охорони здоров'я України від 21 квітня 2020 року місцевим органам виконавчої влади доручено закрити для відвідування кладовища, крім випадків здійснення поховань за умови дотримання протиепідемічних правил.

"Поліцейські разом із нацгвардійцями під час проведення поминальних днів забезпечуватимуть правопорядок та стежитимуть за дотриманням карантинних обмежень. Зокрема, поблизу кладовищ будуть чергувати посилені патрулі. При цьому основне завдання правоохоронців – це проведення роз’яснювальної роботи щодо заборони відвідувань місць поховань та необхідності дотримання всіх карантинних обмежень, адже ці заходи спрямовані на збереження здоров’я і життя людей", - наголошують у МВС.

Як повідомлялося, за угодою всіх конфесій, поминальні дні з відвідуванням цвинтарів і здійсненням заупокійних молитов перенесено на 6 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА