15:00 24.04.2020

Українці, котрі повертаються з-за кордону, зможуть проходити обов'язкову самоізоляцію вдома за допомогою програми "Дія" - нарада в Зеленського

2 хв читати

Українці, які повертаються додому з-за кордону, повинні будуть пройти самоізоляцію з використанням мобільного застосунку "Дія", який недавно почав працювати.

Як повідомляє прес-служба президента України, про це йшлося у п'ятницю на традиційній нараді з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19 під головуванням президента Володимира Зеленського.

"Завдяки застосунку "Дія" ми полегшимо процес ізоляції для українців. Нашим поліцейським і лікарям теж буде легше контролювати людей, які приїхали з-за кордону. Ми розуміємо, що людям комфортніше перебувати вдома, ніж в обсервації. І це яскравий приклад того, як "Держава у смартфоні" осучаснює Україну", - зазначив Зеленський.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що лише 10-15% осіб, які подорожують за кордон, не мають смартфонів. Ці люди проходитимуть обсервацію в класичному форматі, тобто проживатимуть у підготовлених державою приміщеннях.

Застосунок "Дія" дасть змогу відбувати два тижні самоізоляції вдома. Саме тому у громадян, які повертаються в Україну, перевірятимуть наявність встановленої програми "Дія" у смартфоні.

Новація також допоможе розробити безпечний план перевезення осіб, котрі опинилися за кордоном у скрутному становищі.

"Якщо в нас є застосунок "Дія", то можна потроху організовувати рейси з привезенням людей, які опинилися в складній ситуації за кордоном", - сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зеленський зазначив, що держава обов'язково має допомагати своїм громадянам за кордоном. "Комусь потрібна операція, в когось закінчився термін дії візи, в когось закінчилися гроші. Але привозити людей ми маємо у невеликих кількостях і так, щоб це було безпечно для громадян усередині держави. Треба піклуватися про українців і за кордоном, і вдома", - наголосив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

Десятеро українських військових пройшли в Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА