19:16 23.04.2020

Із Греції додому повертаються 69 українських моряків із судна Eleftherios Venizelos

2 хв читати
Із Греції додому повертаються 69 українських моряків із судна Eleftherios Venizelos

69 українських моряків - членів екіпажу судна Eleftherios Venizelos, які перебували на карантині в Греції, виїхали з країни і незабаром повернуться в Україну, повідомило Міністерство закордонних справ України.

"Це була довга і важлива операція. Багато людей працювали, щоб досягти результату. І наше посольство в Греції, і грецька влада, яка надала сприяння і допомогу. Завдяки спільним зусиллям 69 сімей незабаром зустрінуть нарешті своїх рідних. Ми продовжуємо перебувати на постійному контакті з 12 моряками, які досі перебувають на судні. Ця історія ще раз доводить, що для Української держави важливий кожен громадян і кожна людська доля", - сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє МЗС України на сторінці у Facebook у четвер.

Як пояснили в міністерстві, 22 березня до грецького порту прибуло судно Eleftherios Venizelos. У членів екіпажу корабля, серед яких були й українці, виявили коронавірус.

Посольство України в Греції оперативно вийшло на зв'язок з українськими моряками, які перебували в карантині на судні. Їм невідкладно надали необхідну медичну допомогу. Тих, у кого не було виявлено коронавірусну хворобу, відправили на обсервацію в готелі Афін. Крім того, у рамках програми "Захист" консули у спеціально створеному чаті 24/7 підтримували зв'язок з усіма українськими моряками.

Із 3 до 21 квітня моряки перебували на карантині з дотриманням вимог ВООЗ та Міністерства охорони здоров'я Греції. Термін обов'язкової обсервації завершився, а тестування на наявність коронавірусної інфекції показало негативний результат.

Водночас МЗС зазначає, що 12 українських моряків досі залишаються на карантині на судні. Посольство перебуває з ними на постійному зв'язку та цілодобово контролює ситуацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА