13:44 23.04.2020

Повільне одужання хворих коронавірусом пов'язане з малою вивченістю захворювання - Кличко

2 хв читати
Повільне одужання хворих коронавірусом пов'язане з малою вивченістю захворювання - Кличко

Одужання від коронавірусу є тривалим процесом через те, що COVID-19 - агресивна й не до кінця вивчена хвороба, заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

"Вірус COVID-19 - дуже агресивна й не до кінця вивчена хвороба. Ліків від якої досі немає, як немає і вакцини. Медики застосовують різні препарати. Одні працюють. Інші - менш ефективні. Тому й лікується коронавірус дуже складно та довго. За даними фахівців, у середньому процес лікування триває 20 днів. Є й випадки, коли людина хворіла 37 днів. 20 днів тому в Києві було зареєстровано 160 хворих. А сьогодні їх понад тисяча! То скільки ще мине часу, доки всі одужають?" - заявив він на онлайн-брифінгу в четвер.

Він зазначив, що для підтвердження одужання лікарі використовують два ПЛР-тести, так само, як робили в Китаї та Італії. Було встановлено, що один тест не може дати точний результат про наявність вірусу в організмі, й людина може залишатися переносником вірусу навіть після зникнення всіх симптомів.

"У половини людей, які перехворіли COVID-19, вірус зберігається в організмі від одного до восьми днів, навіть після зникнення всіх симптомів. І така ситуація з повільним одужанням не лише в столиці. З понад 7000 хворих в Україні одужали 505 пацієнтів. Тому ми й закликаємо людей берегтися. Вірус - агресивний і небезпечний. І лікується дуже складно", - пояснив Кличко.

Як повідомлялося, станом на ранок 23 квітня в Києві підтверджено 1059 випадків COVID-19. Загалом в Україні зафіксовано 7170 випадків захворювання Covid-19, при цьому з раніше захворілих кількість одужалих сягнула 504, померли 187. За добу отримано 578 повідомлень про нові підтверджені випадки захворювання, кількість летальних випадків зросла на 13, кількість випадків одужання - на 80.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА