15:30 22.04.2020

Для виходу з карантину необхідно наростити кількість ПЛР-тестувань - Шмигаль

1 хв читати
Для виходу з карантину необхідно наростити кількість ПЛР-тестувань - Шмигаль

Для виходу з карантину необхідно наростити кількість ПЛР-тестувань, які проводяться в Україні, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"До 11 травня треба збільшити кількість тестувань на коронавірус, всі останні дні ми продовжуємо нарощувати обсяги, за два тижні цей показник зріс від 700 тестів до 4700 на день. Ми практично наблизилися до показника 5 тис. тестів на день, це великий показник, який можна порівняти з європейськими країнами, які проводять аналогічні заходи з тестування", - сказав він на засіданні уряду в середу.

Шмигаль також зазначив, що для виходу з карантину буде впроваджений електронний контроль самоізоляції замість обсервації.

"На практиці замість обсервації для низки категорій громадян буде запроваджено самоізоляцію з посиленим контролем за допомогою інструменту "Дія", - сказав він, зазначивши, що схожу модель впровадили деякі країни Європи та світу, зокрема, Польща.

Прем'єр також повідомив, що українські лікарні, підготовлені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, наразі заповнені на 10%.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України продовжив введені в країні карантинні заходи до 11 травня.

За словами Шмигаля, для початку виходу з карантину також необхідно, щоб протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання в країні не змінювався і коливався у межах 5%. Крім того, необхідно, щоб лікарні були заповнені пацієнтами з COVID-19 менше ніж на 50%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА