21:44 21.04.2020

Британські вчені цього тижня почнуть випробовувати вакцину від коронавірусу на людях

1 хв читати
Британські вчені цього тижня почнуть випробовувати вакцину від коронавірусу на людях

З четверга в Великій Британії почнуться клінічні випробування на людях вакцини проти COVID-19, повідомляє у вівторок телеканал Sky News з посиланням на міністра охорони здоров'я країни Метта Генкока.

Вчені планують протестувати вакцину приблизно на 500 добровольцях до середини травня, і, якщо все пройде успішно, тестування поширять на тисячі інших бажаючих.

Половина з 500 випробовуваних у рамках дослідження отримає один варіант вакцини, інша половина - інший варіант вакцини. Потім вчені відслідковуватимуть стан вакцинованих, і виявляти, чи заразився хтось із них коронавірусом.

У Великій Британії над вакциною працюють одразу дві наукові групи: з Оксфордського університету і з Імперського коледжу Лондона.

Незабаром після того, як стало відомо про початок дослідження на людях в Оксфордському університеті, Імперський коледж Лондона опублікував у соцмережах оголошення про те, що шукає добровольців, готових взяти участь у випробуваннях вакцини від COVID-19. Очікується, що там випробування вакцини на людях почнуться в червні.

Випробування вакцин на тваринах в Імперському коледжі почали ще в лютому.

Генкок пообіцяв направити 42,5 млн фунтів стерлінгів на фінансування обох дослідних груп.

Нині в світі більше 70 країн працюють над створенням вакцини від COVID-19. Велика Британія стане однією з небагатьох країн поряд із США і Китаєм, які випробовуватимуть вакцину на людях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА