21:02 21.04.2020

За Альперіна внесли 41,6 млн грн застави - ЦПК

2 хв читати

За одеського бізнесмена Вадима Альперіна внесли частину застави у розмірі 41,6 млн грн, повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК) у своєму мікроблозі у соцмережі Twitter у вівторок ввечері.

"За Альперіна внесли 41,6 млн грн застави. Це та частка, яку "король контрабанди" мав внести після стягнення у дохід держави 35 млн його попередньої застави", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 26 листопада 2019 року співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали десятьох осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - сім співробітників органів митного контролю. Заступник начальника Київської міської митниці Державної фіскальної служби (ДФС) Сергій Тупальський у Facebook повідомив, що в його будинку відбуваються обшуки.

Увечері того самого дня президент України Володимир Зеленський у Facebook повідомив, що під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці втік один із фігурантів справи, підприємець Альперін. Його було оголошено в розшук, у ЗМІ провадження дістало назву "справа Альперіна".

Згодом адвокат Альперіна Андрій Федур повідомив у Facebook, що його клієнт 27 листопада прийде на допит до САП.

27 листопада детективи НАБУ повідомили про підозру десятьом фігурантам справи. Того самого дня було затримано Альперіна, що прийшов до САП. 28 листопада йому вручили повідомлення про підозру.

29 листопада ВАКС обрав Альперіну запобіжний захід у вигляді арешту, призначено заставу в розмірі 70 млн грн. Того самого дня під нічний домашній арешт було відправлено Тупальського.

3 грудня Альперін вийшов з СІЗО, сплативши заставу. Водночас покладені на нього судом обов'язки залишилися в силі, зокрема Альперін має носити електронний засіб контролю (браслет).

16 квітня Апеляційна палата ВАКС на засіданні частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора у справі Альперіна і стягнула в дохід держави частину внесеної застави.

"За результатами судового засідання суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора, стягнув у дохід держави заставу в розмірі 35 млн 620 грн, що є частиною застави у розмірі 70 млн 1240 грн, внесеної відповідно до постанови слідчого судді від 29 листопада 2019 року, а також збільшив підозрюваному розмір застави до 76 598 982 грн", - повідомляла прес-служба суду.

Суд постановив, що кошти в розмірі 35 млн 620 грн вважаються внесеними. Залишок суми у розмірі 41 598 362 грн може внести і сам підозрюваний, і заставник на депозитний рахунок суду не пізніше за п'ять днів із дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави.

"Постанова набула чинності з моменту її проголошення й оскарженню не підлягає, повний текст постанови буде оголошено 17 квітня 2020 року", - йшлося в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

На Донеччині внаслідок обстрілів за добу загинули четверо мирних жителів, поранені вісім - ОВА

В Україні презентували проєкт для підлітків для розвитку м'яких навичок і подолання освітніх втрат "ПОВІР"

У Києві на ст. метро "Звіринецька" розпочали встановлення нової назви

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА