21:21 20.04.2020

Нетаньягу і Ганц домовилися сформувати уряд

2 хв читати
Нетаньягу і Ганц домовилися сформувати уряд

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу і лідер опозиції Бені Ганц успішно завершили переговори про формування уряду національної єдності Ізраїлю, повідомляє в понеділок газета "Гаарец".

"За умовами угоди Нетаньягу займе першим пост прем'єр-міністра, потім його змінить Ганц", - пише газета.

Очікується, що тепер Нетаньягу підпише цю угоду з членами партій правого блоку. Колишні союзники Ганца серед лівих партій сприйняли його дії як зраду спільних інтересів, зазначає "Гаарец".

"Ми запобігли четвертим виборам. Ми забезпечили збереження демократії. Ми будемо боротися з коронавірусом і подбаємо про ізраїльтян. У нас є уряд національної єдності", - написав у своєму твіттері Ганц одразу після підписання угоди.

За даними Times of Israel, в Кабінеті міністрів буде 32 члени. Очікується, що Ганц спочатку займе пост глави Міноборони, а міністерство закордонних справ очолить Габі Ашекеназі, колишній начальник Генштабу ЦАХАЛ з партії "Кахоль-Лаван". Кандидати від партії "Лікуд" займуть місця в Мін'юсті країни, в Міністерстві громадської безпеки, в Мінфіні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що правляча партія Ізраїлю "Лікуд" і опозиційна "Кахоль-Лаван" залагодили розбіжності під час переговорів про коаліцію і можуть незабаром підписати угоду про створення уряду національної єдності.

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін заявив, що якщо "Лікуду" і "Кахоль-Лавану" не вдасться сформувати коаліційний уряд, то четверті парламентські вибори відбудуться в Ізраїлі 4 серпня.

Минулого тижня Рівлін офіційно повідомив Ганца, що його мандат на формування уряду закінчився, і тепер це право переходить до Кнесету, у якого буде 21 день для висування кандидата на пост прем'єр-міністра. Це дає Нетаньягу і Ганцу ще три тижні, щоб укласти угоду.

Якщо ніхто з кандидатів не отримає підтримки 61 зі 120 членів Кнесету, то країну чекають четверті вибори за останні 16 місяців.

В Ізраїлі вже рік триває політична криза. В країні протягом року тричі відбувалися вибори, і завжди і праві, і ліві партії отримували в Кнесеті приблизно однакову кількість місць. За підсумками виборів у квітні і вересні 2019 року ні Ганцу, ні Нетаньягу не вдалося сформувати уряд, домовившись між собою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА