15:58 20.04.2020

Японія збільшить витрати на боротьбу з наслідками коронавірусу на $83 млрд

2 хв читати

Влада Японії виділить додаткові 8,9 трлн єн ($83 млрд) на боротьбу з наслідками коронавірусу.

Загальний розмір пакета економічної підтримки, включно з гарантіями за кредитами, зросте з 108,2 трлн єн до 117,1 трлн єн, пише Financial Times із посиланням на обізнані джерела. Збільшення суми практично повністю пов'язане з ухваленим раніше рішенням надати фінансову допомогу населенню.

Минулого тижня прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе пообіцяв, що уряд видасть готівкою 100 тис. єн кожному японцю (близько $930) незалежно від рівня його доходів, щоб підтримати громадян у цій складній ситуації.

Первинний план передбачав виплати в розмірі 300 тис. єн, але лише тим 13 млн домогосподарств, які суттєво постраждали від наслідків пандемії коронавірусу.

Раніше Абе в офіційному порядку затвердив до 6 травня режим надзвичайного стану в семи префектурах Японії, включно з Токіо.

Деталі щодо надання фінансової допомоги поки що не розкрито. Водночас Абе сказав, що японський уряд зробить усе можливе, щоб люди отримали гроші якнайшвидше.

Оприлюднені в понеділок статистичні дані вказали на різке падіння японського експорту минулого місяця.

Японський експорт у березні 2020 року знизився максимальними темпами з липня 2016 року на тлі послаблення економічної активності в усьому світі внаслідок пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.

Обсяг експорту скоротився на 11,7% порівняно з тим самим місяцем попереднього року - до 6,36 трлн єн ($59 млрд), повідомило міністерство фінансів. Аналітики в середньому прогнозували скорочення на 10,1%, свідчать дані Trading Economics.

Обсяг японського імпорту минулого місяця зменшився на 5%, до 6,35 трлн єн за очікуваного економістами падіння на 9,8%. Імпорт знижується 11 місяців поспіль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА