08:19 20.04.2020

Рятувальники продовжують гасити пожежі в Житомирській області та в Чорнобильській зоні

2 хв читати
Рятувальники продовжують гасити пожежі в Житомирській області та в Чорнобильській зоні

Рятувальники продовжують гасити пожежі окремих осередків тління трав'яного настилу, пнів і деревини в Житомирській області та в Чорнобильській зоні, повідомила прес-служба Держслужби з НС.

"Станом на 7:00 20 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам Виступовицького і Бережестського лісництв з гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків і деревини" - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, до гасіння залучалися 596 осіб і 76 одиниць техніки, з них від ДСНС 72 працівників особового складу та 15 одиниць техніки, зокрема три літаки АН-32П ДСНС, якими 19 квітня здійснено 15 скидів - 120 тонн води.

Разом із тим, станом на 7:00 20 квітня в Чорнобильській зоні відчуження рятувальники гасять пожежі на території Корогодського, Луб'янського, Паришівського, Дитятківського і Денисовецького лісництв.

"Основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків (с. Корогод, с. Розсоха, с. Крива Гора і с. Рудьки - с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та одного торфовища в осередках, пройдених вогнем", - йдеться в повідомленні.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС і додатково 8 колієукладачів Збройних сил України. Зазначається, що за допомогою інженерної техніки створено 405 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1 тис. 322 осіб та 292 одиниць техніки, з них від ДСНС 1 тис. 168 працівників особового складу та 235 одиниць техніки, зокрема 3 вертольоти ДСНС, якими 19 квітня здійснено 93 скиди - 186 тонн води.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА