08:50 18.04.2020

У слідства немає доказів, що Шайтанов готував замахи ще на когось, крім Осмаєва

2 хв читати
У слідства немає доказів, що Шайтанов готував замахи ще на когось, крім Осмаєва

Слідство не має доказів, що затриманий контррозвідкою СБУ за підозрою в державній зраді генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов готував замах на інших осіб, окрім відомого добровольця Адама Осмаєва, що воював в АТО, повідомив заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков.

"Щодо інших осіб, на яких готувалися замахи, то я, як слідчий, оперую доказами. З приводу Осмаєва було поставлено конкретне завдання, обумовлені певні терміни, було заплачено аванс за вбивство, і визначено спосіб розрахунку. З приводу інших осіб - конкретних завдань (Шайтанову - ІФ) не ставилося на цей час, і про те, що готувалися ці дії, докази сьогодні не зібрані", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" в п'ятницю.

Як повідомлялося, 16 квітня заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що затриманий контррозвідкою СБУ Шайтанов працював над тим, щоб організувати замах на главу МВС України Арсена Авакова.

Шайтанов був затриманий співробітниками контррозвідки СБУ 14 квітня. Його підозрюють у державній зраді і скоєнні терористичних актів, а також у плануванні вбивства відомого добровольця Адама Осмаєва. Того ж дня слідчі СБУ оголосили генерал-майору Шайтанову про підозру у вчиненні державної зради і терористичного акту.

За даними СБУ, Шайтанов, який є одним із колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" СБУ, насправді перебував на агентурному зв'язку під псевдонімом "Бобир" з полковником ФСБ РФ Ігорем Єгоровим.

15 квітня Шевченківський районний суд Києва обрав генерал-майору Служби безпеки України Валерію Шайтанову, затриманому раніше за підозрою в державній зраді, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

Кулеба: Кожна затримка в постачанні зброї призводить до невдач на фронті

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА