14:27 16.04.2020

У Китаї заявили, що доказів походження коронавірусу з лабораторії в Ухані немає

2 хв читати
У Китаї заявили, що доказів походження коронавірусу з лабораторії в Ухані немає

Китай вважає бездоказовою версію про те, що COVID-19 поширився з лабораторії в Ухані, повідомляє в четвер телеканал CNN із посиланням на офіційного представника МЗС КНР Чжао Ліцзяні.

"Позиція Китаю щодо походження і шляхів передання нового коронавірусу зрозуміла. Ми завжди дотримувалися думки, що це наукова проблема, яку мають вивчати науковці й медичні експерти", - сказав він.

"Я хотів би нагадати людям: глава Всесвітньої організації охорони здоров'я неодноразово заявляв, що немає жодних доказів, які вказують на те, що вірус було створено в лабораторії. Багато відомих медичних експертів в усьому світі також вважають теорії про "витік із лабораторії" позбавленими будь-яких наукових доказів", - заявив Чжао Ліцзяні.

Телеканал CNN повідомляв, що влада США вивчає версію того, що джерелом COVID-19 був не ринок в Ухані, а лабораторія в цьому самому місті. У Вашингтоні не вважають, що вірус пов'язаний з якою-небудь роботою над біологічною зброєю, його поширення, мабуть, було випадковістю, зазначає CNN. Таку теорію просувають прихильники президента США Дональда Трампа, зокрема деякі республіканці в Конгресі.

Телеканал Fox News із посиланням на джерела повідомив, що коронавірус нового типу COVID-19 зберігався в уханьській лабораторії, її працівник став "нульовим пацієнтом". За даними джерел телеканалу, на уханьському ринку, який спочатку вважався місцем походження вірусу, ніколи не продавали кажанів. За допомогою уханьського ринку Китай намагався відвернути увагу від лабораторії.

Президент США Дональд Трамп, коментуючи повідомлення ЗМІ про те, що у Вашингтоні все більше схиляються до версії, згідно з якою коронавірус COVID-19 зберігався в лабораторії в китайському місті Ухані й випадково потрапив за її межі, заявив: "Ми дуже уважно вивчаємо це (те, звідки з'явився вірус - ІФ)". При цьому він не став говорити, чи вважає він правдоподібною цю версію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА