12:19 13.04.2020

У зоні відчуження ЧАЕС продовжує горіти трава та лісова підстилка, до гасіння залучено 390 людей і 90 одиниць техніки - ДСНС

2 хв читати
У зоні відчуження ЧАЕС продовжує горіти трава та лісова підстилка, до гасіння залучено 390 людей і 90 одиниць техніки - ДСНС

У зоні відчуження Чорнобильської АЕС підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій спільно зі співробітниками лісової охорони Державного агентства з управління зоною відчуження продовжують гасіння пожеж у Корогодському і Денисовецькому лісництвах.

"Ситуація в Корогодському лісництві повністю контрольована, залучено всі необхідні сили і засоби: 140 осіб та 30 одиниць техніки, з них від ДСНС понад 90 осіб та 20 одиниць техніки. Вживають заходів щодо локалізації цього осередку пожежі", - йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС у Facebook.

У Денисовецькому лісництві тривають роботи в районі населеного пункту Новий Мир, де відзначається поширення горіння трав'яного настилу та лісової підстилки.

"На цій ділянці залучено понад 250 осіб та близько 60 одиниць техніки, з них від ДСНС понад 200 осіб та 40 одиниць техніки", - наголошується в повідомленні.

Пожежу на території Котовського лісництва станом на ранок 13 квітня ліквідовано.

Загалом у зоні відчуження залучено 390 осіб та 90 одиниць техніки, з них від ДСНС понад 300 осіб та 60 одиниць техніки, зокрема авіація.

Радіаційний фон у м. Києві та Київській області в межах норми і не перевищує природних фонових значень (м. Київ - 0,011 мР/год, Київська область - у межах 0,012 мР/год за допустимого фону 0,05 мР/год).

У зоні відчуження рівні потужності еквівалентної дози гамма-випромінювання не змінилися (м. Чорнобиль - 0,020 мР/год за допустимого рівня в 0,055 мР/год).

Як повідомлялося, 4 квітня о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення Чорнобильської АЕС поблизу с. Володимирівки Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА