07:50 13.04.2020

У Миколаївській області підтверджено п'ять випадків інфікування Covid-19

2 хв читати

Станом на 20.00 12 квітня в Миколаївській області зареєстровано 5 підтверджених випадків коронавірусу, повідомили в прес-службі Миколаївської ОДА.

"Першими захворіли 2 жінки пенсійного віку, жительки с.Воронівка Вознесенського району. Нині вони перебувають на стаціонарному лікуванні в КНП "Миколаївський обласний центр лікування інфекційний хвороб". За фактом виявлення цих випадків проведено епідеміологічне розслідування із застосуванням лабораторних методів досліджень, виявлено 3 позитивні результати серед контактних (осіб - ІФ). з них двоє людей живуть в с.Воронівка, одна в м.Вознесенськ", - йдеться в повідомленні на сайті адміністрації з посиланням на оперативний штаб при Головному державному санітарному лікареві Миколаївської області.

В адміністрації підкреслили, що протиепідемічні заходи в осередку тривають. Уже проведено визначення розширеного кола контактних осіб кількістю 17 людей, які вимагають термінового лабораторного обстеження.

Також повідомляється, що протягом неділі за медичною допомогою звернувся 1 пацієнт з підозрою на Covid-19, якого госпіталізували в КНП "Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб".

"Зараз в інфекційному стаціонарі перебуває 15 пацієнтів з підозрою на Covid-19 і 2 пацієнти з лабораторно підтвердженим діагнозом "коронавірусна інфекція Covid-19". Ще 3 людини з виявлених контактних з лабораторно підтвердженим діагнозом "коронавірусна інфекція Covid-19" отримують амбулаторне лікування вдома в умовах самоізоляції", - уточнили в ОДА.

Разом із тим, чиновники зазначили, що лабораторно обстежено на Covid-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) 118 пацієнтів.

"На сьогодні 2 обстежених особи з позитивним результатом, 93 людини мають негативний результат, 14 проб у роботі і 9 в стадії обстеження", - повідомили в прес-службі.

"З 16 березня введено облік жителів Миколаївської області, які прибули з-за кордону і різними шляхами повернулися до місця постійного проживання. За ними ведеться медико-санітарне спостереження і контроль за дотриманням термінів і умов самоізоляції. Всього на облік було взято 3063 людей. На 20.00 12 квітня 2020 знято з обліку 2069 осіб у зв'язку із закінченням термінів самоізоляції. Ведеться медико-санітарне спостереження за 994 особами", - додали в Миколаївській ОДА.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА