15:29 10.04.2020

Мінреінтеграції занепокоєне черговим актом тиску на кримських татар з боку російської окупаційної влади

1 хв читати
Мінреінтеграції занепокоєне черговим актом тиску на кримських татар з боку російської окупаційної влади

Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України глибоко занепокоєне черговим актом тиску на кримських татар з боку російської окупаційної влади.

"До Мінреінтеграції з тимчасово окупованого Росією Криму надходять повідомлення, що російська окупаційна адміністрація масово відправляє "попередження" кримськотатарським активістам з метою недопущення організації на півострові будь-яких публічних заходів під виглядом "боротьби з екстремізмом", - ідеться в повідомленні міністерства.

Зазначається, що за останні два дні зафіксовано десятки таких фактів у Бахчисараї, Судаку, Сімферопольському, Ічкінському та інших районах.

"Ці акти жодним чином не пов’язані з протидією епідемії коронавірусу, а є ще одним проявом тиску, адже "попередження" доставляють працівники окупаційної "поліції", які, залякуючи кримчан, намагаються відмовити їх навіть від одноосібних акцій солідарності та вшанування пам’яті", - вважають у відомстві.

У Мінреінтеграції також викликає занепокоєння те, що намагаються обмежити будь-які заходи корінного народу, зокрема з ушанування пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня і акції до Дня кримськотатарського прапора 26 червня.

Згідно з повідомленням, про зазначені факти буде повідомлено міжнародним моніторинговим місіям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА