21:55 09.04.2020

За Байдена готові проголосувати більше американців, ніж за Трампа

2 хв читати
За Байдена готові проголосувати більше американців, ніж за Трампа

Колишній віце-президент США Джо Байден випереджає нинішнього президента США Дональда Трампа за популярністю в разі проведення виборів у квітні, свідчать дані опитування телекомпанії CNN.

Згідно з даними цього опитування, якби вибори відбулися зараз і можна було б проголосувати за Байдена або Трампа, 53% американців, які зареєструвалися для голосування, підтримали би Байдена.

За Трампа свої голоси готові віддати 42% опитаних. Ще 2% заявили, що не проголосували б за жодного з них. Ще 3% утрималися від відповіді.

Тим часом, телеканал зазначає, що це опитування показує те, якою реальною підтримкою користуються Байден і Трамп. Однак CNN нагадує, що в США президента обирають у результаті непрямих виборів, переможець визначається на голосуванні колегії вибірників. При такій системі перемога на виборах можлива навіть якщо отримати менше голосів виборців, ніж суперник. Саме це сталося в 2016 році: Трамп здобув переконливу перемогу, незважаючи на те, що за нього де-факто проголосувало менше американців, ніж за кандидата від демократів Гілларі Клінтон.

Згідно з результатами опитування, американські виборці впевнені, що Байден краще Трампа впорається з такими питаннями, як охорона здоров'я та допомога середньому класу.

Дослідження проводилося 3-6 квітня. У ньому взяли участь понад 1 тис. громадян США, які зареєструвалися як виборці.

Напередодні сенатор Берні Сандерс оголосив про вихід з боротьби за президентське крісло. В результаті кандидатом від демократів тепер, ймовірно, стане Джо Байден.

Вибори президента США заплановані на 3 листопада 2020 року.

Трамп неодноразово говорив, що не варто вірити проведеним в США опитуванням. Зокрема, майже всі вони пророкували йому поразку в 2016 році. Особливо неточними Трамп вважає опитування тих ЗМІ, яких він вважає "фейковими". CNN входить до числа подібних "фейкових ЗМІ" за версією нинішнього президента США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українсько-польський кордон розблоковано, переговори щодо співпраці агросекторів двох країн продовжаться влітку - Мінагрополітики

Найближчими днями в Україні буде тепло, переважно без опадів

Глава УГКЦ: Зробімо все можливе, щоб обмін "всіх на всіх" став пасхальною дійсністю

Інформація про мирні переговори з РФ, що готуються в червні, неправдива - Центр протидії дезінформації

Петиція із закликом прибрати Булгакова з публічного простору Києва набрала потрібну кількість голосів

ДІАМ анулювала дозвіл на будівництво 14 ЖК на території НАУ

У ПП "Гребенне - Рава-Руська" відновлено пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Атаковано енергооб'єкт на сході країни, Україна отримувала й передавала е/е до Польщі - Міненерго

Шахраї викрадають акаунти WhatsApp, використовуючи несправжні петиції про присвоєння "Героя України" захисникам - Мін'юст

Поранені три людини внаслідок ворожих обстрілів на Донеччині за минулу добу - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА