20:57 09.04.2020

Всі діючі пункти пропуску працюють у штатному режимі і майже без черг – Держмитниця

2 хв читати
Всі діючі пункти пропуску працюють у штатному режимі і майже без черг – Держмитниця

Всі діючі 19 пунктів пропуску, незважаючи на скорочення їхньої кількості з 7 квітня, працюють у штатному режимі і практично без черг, деякі затримки на польському кордоні відбуваються через ретельніший із боку польських митників контроль і дезінфекцію транспорту, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Державної митної служби.

"Деякі черги з ранку четверга були зафіксовані на пункті пропуску "Краковець" (220 фур на виїзд із України і ще 100 - на в'їзд - ІФ), але це трохи більше за норму. Майже тиждень все працює у штатному режимі", - повідомили у прес-службі відомства у четвер увечері.

У зв'язку із закриттям низки пунктів пропуску з 7 квітня, черги вантажівок на інших пунктах справді дещо збільшилися, проте ситуація стабілізувалася.

"Черги справді дещо збільшилися, оскільки закрили низку пунктів пропуску. До того ж наразі з польського боку відбувається ретельніший контроль вантажівок і дезінфекція машин. Але з нашого боку всі співробітники митниці, які займалися оформленням легкових автомобілів, переведені на оформлення вантажного транспорту. Всі смуги на пунктах пропуску задіяні для того, щоб швидше пропускати вантажні автомобілі", - пояснили у Держмитниці.

При цьому вантажівки з тимчасово звільненими від оподаткування ввізним митом та ПДВ товарами, необхідними для боротьби з Сovid-19, проходять за прискореною процедурою, пояснили в Держмитниці.

"Черга формується на іншій стороні кордону. Після того, як вантажівка пройшла всі митні та прикордонні огляди з боку сусідів, вона потрапляє на митну територію України, де митниця оформляє цей вантаж насамперед", - уточнили в прес-службі.

Як повідомлялося, Кабмін Міністрів ухвалив рішення тимчасово закрити з 7 квітня 115 пунктів пропуску, а ще в 28 тимчасово припинити пішохідне сполучення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА